3voor12 Gelderland

Persconferentie 14 september: cororamaatregelen voor poppodia

Welke regels gelden er vanaf 25 september?

Het kabinet kondigde tijdens de persconferentie 14 september wijzigingen in de coronamaatregelen aan. Per 25 september is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht, maar vanaf die datum is toegang tot bijvoorbeeld concerten alleen nog mogelijk met het coronatoegangsbewijs. Dat geldt voor evenementen binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats, en in onder meer theaters en poppodia als Doornroosje, Luxor Live, DRU en Gigant.

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor bezoekers boven de 13 jaar; bezoekers vanaf 14 jaar moeten daarnaast ook hun legitimatie laten zien. Er zijn drie manieren voor een coronatoegangsbewijs: 1) vaccinatiebewijs (volledige coronavaccinatie), 2) herstelbewijs (bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden) en een testbewijs (een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit).

Voor evenementen buiten én binnen met een vaste zitplaats geldt geen maximaal aantal bezoekers en geen sluitingstijd. Voor evenementen binnen zónder vaste zitplaats is maximaal 75% van de bezoekerscapaciteit toegestaan. Die evenementen moeten om middernacht eindigen. Het dragen van een mondkapje in poppodia was al niet meer verplicht.

De maatregelen gelden vooralsnog t/m oktober 2021. Op 1 november komt er een nieuw advies van het Outbreak Management Team.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12