3voor12 Gelderland

Organisatie en bands hebben zin in Oranjepop

"We zorgen er wel voor dat het een gezellig en intiem festival blijft"

Koekhappen met de koningin. We hebben er alweer een jaar op moeten wachten, maar zaterdag is het opnieuw zover. Wij peilden alvast de voorpret bij de organisatie en een van de optredende bands.

Koninginnedag valt dit jaar op 29 april. Dat is even opletten, dus, voor wie gewend is de verjaardag van de koningin op 30 april te vieren. En wie gewend is die dag te vieren op Oranjepop moet dubbel opletten: het gratis festival is verhuisd. Van de Hessenberg naar de Waalkade. Dat was niet helemaal naar de zin van de organisatie, maar inmiddels hebben ze de nieuwe situatie omarmd en zijn de voorbereidingen in volle gang.

Bas Aaftink van de afdeling publiciteit: "De Waalkade biedt ook mogelijkheden door de schaalvergroting. Voor de programmering, bijvoorbeeld. Maar we zorgen er ondertussen met tentjes en tipi's wel voor dat het nog steeds een gezellig en intiem festival blijft." Het festivalterrein is nu bij Holland Casino voor de deur. Aaftink: "Die waren daar erg blij mee en hebben zich ook aangesloten bij de organisatie. Ze vinden het sowieso prettig dat er dingen gebeuren op de Waalkade en daar hebben ze dan ook wel wat voor over. Dat biedt weer ruimte in de programmering."

Aaftink gaat zelf natuurlijk ook bands kijken. "Onder andere Voicst. Dat is toch een erg grote band die flink aan het touren is, en dat staat gewoon op Oranjepop. Daarnaast Skip the Rush, een hele bijzondere, opkomende band. En persoonlijk wil ik Lefties Soul Connection erg graag zien." Een van de lokale bands op het festival is Je Moeder. Door De Gelderlander al de publiekstrekker genoemd. Bassist Jesse: "Dat vond ik behoorlijk overdreven. Maar het is natuurlijk wél leuk om te horen." Jesse gaat ook zeker naar Voicst kijken. "En daarnaast naar C-Mon & Kypski!" Je Moeder is blij met het optreden. Ze hebben de afgelopen tijd veel opgetreden, onder meer met Osdorp Posse tijdens hun Definitie van Doofheid-tour.

Jesse: "Maar Oranjepop is toch een hoogtepunt. Al onze optredens zijn vet om te doen, maar dat is dan meestal voor een man of honderd, honderdvijftig. Oranjepop is ten eerste een stuk groter en ten tweede staan we tussen grote namen." Jesse vindt de verhuizing naar een nieuwe locatie een verbetering. "De Waalkade is veel geschikter dan de Hessenberg. Daar was het inderdaad wel knusser, maar ik vind dat je juist op een dag als Koninginnedag wat opener moet zijn. Dan krijg je ander publiek en dat is nu juist leuk." Oranjepop start zaterdag om 14 uur. Je Moeder speelt om 15.45 uur.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12