3voor12 Gelderland

Linde Schöne wint 3voor12 Gelderland Award voor Beste nieuwkomer

Jury prijst heerlijke stem en een fantastische attitude

Linde Schöne heeft vanavond tijdens de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live de 3voor12 Gelderland Award gewonnen in de categorie Beste nieuwkomer. Uit de top 5 van nominaties koos een deskundige jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld in Gelderland, Linde Schöne uiteindelijk in de categorie Beste nieuwkomer als winnaar uit.

Uit het jury-rapport: 'Linde Schöne maakt stoere muziek en is een stoere verschijning, tegelijkertijd heeft haar muziek iets kwetsbaars. Juist die combinatie, haar eigenheid, maakt dat het een snaar raakt. Ze heeft een heerlijke stem en een fantastische attitude. Weet zich ondanks haar relatief lage leeftijd te onderscheiden, in zowel muziek als performance. Gaat klaarblijkelijk haar eigen gang en heeft zichzelf daarmee in korte periode stevig in de kijker gespeeld.'

De Nijmeegse Schöne brak met haar eigenzinnige Nederlandse r&b het afgelopen jaar door. Ze bracht twee succesvolle ep’s uit: Liefde Van De Vloer en Linde Van Nimma. Stond op menig podium zoals Paradiso, Bevrijdingsfestival en presenteerde in september 2017 haar tweede ep in een uitverkocht Merleyn. Ze is genomineerd voor een Edison Award 2018 in de categorie Pop - 'Alternative'.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12