Vrijdag 12 januari 2018 is de tweede editie van de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live Arnhem. Het publiek kon de afgelopen weken nominaties voordragen in verschillende categorieën (beste live-act, beste nieuwkomer, beste ep, beste artwork, beste event, alle uit 2017) en heeft dat massaal gedaan. Dat resulteerde in een top 5 van nominaties.

De genomineerden (in willekeurige volgorde)

De nominaties worden voorgelegd aan een deskundige jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld in Gelderland. Op 12 januari krijgt de winnaar de award uitgereikt in Luxor Live.

Beste nieuwkomer
Juneville
Nieuwegrond
Lou Patty
Louwie
Linde Schöne

Beste ep/album
De Materie - Moedig Voorwaarts
Lou Patty - Lou Patty
Annahay - Annahay
Foxlane - All Quite Good Now
The Naked Sweat Drips - Psycho Sister

Beste artwork
Lou Patty - Lou Patty
Saint Charlie - Lightning over Velvet Evenings
Annahay - Annahay
Raw Flowers - No Time Like the Present
The Hubschrauber - Kepler-186f

Beste live-act
Juneville
De Grote Boodschap
Saint Charlie
The Naked Sweat Drips
De Staat

Beste event
Valkhof Festival
De Staat In The Round
Donnerwetter Day
Down The Rabbit Hole
Oranjepop

3voor12 Gelderland Awards

Vrijdag 12 januari 2018 is de tweede editie van de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live Arnhem. Twee jaar na de eerste awardshow is het opnieuw tijd om terug te blikken op de ontwikkelingen in de Gelderse popmuziek van afgelopen jaar. Uiteraard is de muziek zelf ook deze vrijdagavond het belangrijkst, dus zullen er naast de uitreiking van de awards verschillende Gelderse bands optreden.

Om 21.00 uur trapt de Nijmeegse Americana/altcountry-band Annahay de avond af. Een uurtje later zal de Arnhemse band Veline rond Sophie Platenkamp het podium betreden en daarna de zes muzikanten van Juneville. Hoofdact van de avond is Linde Schöne. De avond wordt dansend afgesloten met een knallende dj-set van Hömpfdinga.

Naast de bekende gouden LP, bestaan de prijzenpakketten dit jaar uit de fantastische bijdragen van de Waaghals recordsKroese Arnhem-NijmegenFoto Verweij NijmegenDecora bloemdecoraties en Schreeven Muziekinstrumenten. Alvast een preview van het goodiespakket van Schreeven: een Schreeven IAMUSIC First Aid Rock Tas, met bijdragen van Earproof - earplugs for music & extreme sportsen KORG!

 

3voor12 Gelderland Awards
Vrijdag 12 januari 2018
Luxor Live Arnhem
Open: 20.30 uur

> Tickets