3voor12 Gelderland

De terugkeer van The Use of Ashes

Nijmeegse legende herrijst uit as

Zo stilletjes als ze van het podium verdwenen, zo plotseling zijn ze weer terug. Zonder grote aankondigingen over een terugkeer staat The Use of Ashes ineens op het affiche met voormalig Kraftwerklid Karl Bartos. De afgelopen vier jaar bleef het stil rond The Use of Ashes, het Nijmeegse duo dat voortkwam uit het legendarische Mekanik Kommando. Dit najaar zijn ze terug, met een nieuw album en optredens!

We hadden Peter van Vliet en Maarten Scherrenburg al bijna benaderd om eens terug te blikken op het verleden, toen plotseling bleek dat de groep nog een toekomst heeft. Er moest blijkbaar een hardnekkige milleniumbug weggewerkt worden. Begin 2000 begon het duo met de opnames voor het album dat nu pas uitkomt. Ice 67 is de titel van de cd die bij het Rotterdamse ToneFloatlabel uitkomt.

Tussen 1980 en 1988 is Mekanik Kommando het lieverdje van de VPRO-radio en kennersblad Vinyl. Wanneer de band in '88 de bassen op zolder zet, gaat Peter van Vliet door met The Use of Ashes. In 1995 is de groep headliner op het vermaarde Fast Forward Festival. De band toert met Porcupine Tree en bouwt een grote naam op bij liefhebbers in het genre. Het dromerige geluid wordt voortgebracht door een combinatie van gitaren en moderne elektronica.

Na de positieve reacties op het nieuwe album zal het volgende wapenfeit van de Nijmegenaren het voorprogramma van Karl Barthos zijn. Op 21 en 22 januari staan ze in respectievelijk Zoetermeer en Zaandam. Over optredens in eigen stad is vooralsnog niks bekend.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12