3voor12 Gelderland

De Affaire beste festival van 2004

Festivaldirecteur Verstegen: "Dit is een officiële erkenning van het festival door vakbroeders"

In mei meldde 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen dat de Affaire en Merleyn genomineerd waren voor een IJzeren Podiumdier, de prestigieuze prijs van de Vereniging Nederlandse Poppodia. Vanavond maakte de VNP de uitslag bekend in het Utrechtse Tivoli. Merleyn greep helaas naast de prijzen, maar de Affaire mag zich het beste festival van 2004 noemen.

Vanavond reikte de Vereniging Nederlandse Poppodia de IJzeren Podiumdieren uit in Tivoli, Utrecht. De Affaire is tijdens deze feestelijke bijeenkomst verkozen tot beste festival van 2004. "Met meer dan 100.000 bezoekers is de Affaire het culturele hart van de Vierdaagse in Nijmegen met een eigen smoel", zo oordeelde de selectiecommissie vooraf. Festivaldirecteur Godfried Verstegen ziet het als de kroon op zijn werk en dat van alle medewerkers van de Affaire door de jaren heen.

"Vorig jaar zijn we groot geworden en dit jaar al volwassen. Ik ervaar dit als een officiële erkenning van het festival door vakbroeders vanuit het hele land." De concurrentie loog er niet om. Mysteryland en het Zwolse bevrijdingsfestival. Verstegen: "Nijmegen kan trots zijn op de Affaire en de gemeente moet de Affaire koesteren en niet pamperen zoals de laatste paar jaar."

Poppodium Merleyn viste voor de tweede keer achter het net. Merleyns Maike Fleuren: "Dat we twee keer genomineerd zijn en nu toch geen IJzeren Podiumdier winnen, is een beetje een bummer." Met twee nominaties en bovendien een winnaar van de IJzeren Podiumdieren kan Nijmegen zich met recht een popstad noemen. Dat zal het de komende jaren ook wel blijven als het aan de verschillende organisatoren ligt. De woorden van Affaire-programmeur Martijn Roselaar toen hij het IJzeren Podiumdier in ontvangst nam spraken dan ook boekdelen. "Tot volgend jaar!"

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12