3voor12 Gelderland

Merleyn opnieuw genomineerd voor beste poppodium van Nederland

Herman Antonisse: "Een 'groot klein podium', dat dekt wat mij betreft volledig de lading"

De Nijmeegse popsector grossiert in nominaties voor de IJzeren Podiumdieren. Naast de nominatie voor festival de Affaire, waar we gisteren over berichtten, is er de nominatie voor Merleyn in de categorie beste poppodium. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen belde met programmeur Herman Antonisse voor een reactie. "Het juryrapport sluit mooi aan bij de visie van Merleyn."

Uit de vele podia die Nederland telt is Merleyn opnieuw genomineerd als beste poppodium van Nederland. De overige genomineerden zijn de Mezz uit Breda en Hedon in Zwolle. Een onafhankelijke vakjury, gekozen uit verschillende disciplines binnen de muziekwereld, heeft de drie genomineerden gekozen. De leden van de Vereniging Nederlandse Poppodia (VNP) mogen nu hun favoriet kiezen.

Volgens het juryrapport is het poppodium klein maar fijn. "Een omschrijving die past bij Merleyn. Met een goede mix van bandjes, dj's en scherpe prijzen trekt Merleyn veel publiek. Merleyn is meer dan alleen 'de kleine broer van'; het heeft zijn eigen plek in Nijmegen opgeëist en voorziet in de behoefte aan een gezellige maar wel credible stek voor de Nijmegenaren. Een groot klein podium." Merleyn-programmeur Herman Antonisse: "Ik vind het erg fijn dat we de kwaliteit die bij de eerste nominatie werd geroemd blijkbaar hebben weten te continueren."

De vorige nominatie stond namelijk nog op conto van de vorige programmeur Peter Onstein. Antonisse trad aan in januari 2004 en heeft van meet af aan de nadruk nog meer op live muziek gelegd, met naast lokaal en nationaal talent ook aandacht voor de meer eigenzinnige internationale kleine bands. Merleyn vult daarmee het gat tussen podia als Doornroosje en de kleinere specifiek op lokaal talent gerichte podia.

Wat maakt Merleyn zo speciaal dat ze voor de tweede keer genomineerd zijn als beste poppodium? Antonisse: "Het juryrapport sluit mooi aan bij wat we zelf als visie voor Merleyn hebben: een afwisselend, kwalitatief hoogstaand en eigenwijs programma bieden op een kleinschalig podium. Het publiek in Nijmegen is welbereist door Nederland en Europa en heeft qua muzikale ontwikkelingen toch behoorlijk de vinger aan de pols. Dat maakt het niet alleen voor ons maar ook voor Doornoosje en De Affaire mogelijk om behoorlijk vooruitstrevend en scherp te kunnen programmeren."

Het grootste compliment in het juryrapport vindt Antonisse dat Merleyn een 'groot klein podium' is. "Dat dekt wat mij betreft volledig de lading." De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 15 juni in het Utrechtse Tivoli. Houd 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in de gaten voor de uiteindelijke uitslag.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12