3voor12 Gelderland

Nijmegen voor Diogenes

Benefietfestival voor noodlijdend cultuurpodium

De I van Inzamelingsactie zit weer in de maand. De benefieten voor Azië zijn nog in volle gang, maar ook dichter bij huis staan er mensen op verzuipen. De fatale vloedgolf heeft gelukkig nog niet toegeslagen, maar het water staat cultuurpodium Diogenes tot de lippen. Onder het motto 'geld pompen of verzuipen' organiseert Dio daarom een benefietfestival. Cabaret, singer-songwriters, diverse live bands op de zondag en op de zaterdag een heus metalfest.

Diogenes is niet failliet, maar financiële hulp is hard nodig. De tegendraadse studentenvereniging organiseert niet alleen haar eigen culturele activiteiten als film, cabaret, comedy, live optredens en feesten, maar is ook een belangrijke participant in onder meer de Roos van Nijmegen, Kaf en Koren, Oranjepop en het Wintertuin-festival. Om het huidige culturele totaalprogramma in stand te houden organiseren de actieve vrijwilligers verschillende benefietacties.

Eén ervan is het benefietfestival op zaterdag 29 en zondag 30 januari 2005. Op de zaterdag is er een metalfest met na de optredens een speciale editie van Dio's eigen metalfeest Wrecking Ball. Op dit moment zijn de volgende bands bevestigd: - Non divine (groovy metal) - Mindless (Nedermetal pretcore) - Messanthropia (voorheen Throned by Tyranny) (progressive black metal) - Tronar (battle metal).

Op de zondag blijven we een beetje in de metalsfeer, de presentatie ligt immers in handen van de absurde hardrockers van het Hellhole duo. Wat optredens betreft passeert een breder scala aan muzieksoorten de revue. De volgende bands verlenen deze zondag hun medewerking aan het benefiet: - High and Mighty (grooverock) - Je Moeder (crossover) - The Kevin Costners (alternative cowboys, de winnaars van de Roos 2004) - Lemon Seven (de retromoderne winnaars van de Grote Prijs van Nederland 2004) - Mosquio (funk) - NeWax (ska extravaganza) - Reel-a-listic (punk) - Zomotta (felle en energieke trashpop).

In de kelder worden de platendraaiers afgewisseld met poëzievoordrachten (van onder andere Benne van der Velde) en singer-songwriters. Iedereen die Dio een warm hart toedraagt of gewoon wil genieten van de optredens is welkom. Dagkaarten zijn in de voorverkoop voor 10 euro verkrijgbaar bij Kroese. Aan de deur kosten ze 12 euro. Beide festivaldagen gaan van start om 14.00 uur.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12