3voor12 Gelderland

Robert Meijerink nieuwe programmeur EuroSonic

"Het is gewoon een eer dat ik dit mag doen"

EuroSonic is het prestigieuze Groningse festival waar muziekliefhebbers uit de hele wereld elk jaar in januari hun hart kunnen ophalen. Alles wat nieuw en hip is, is hier te zien. Vanaf nu krijgt het festival een Gelders tintje. Nijmegenaar Robert Meijerink is benoemd tot programmeur van EuroSonic. "Dit is echt een vette klus!"

Wie geïnteresseerd is in de staat van de nieuwe Europese muziek moet het prestigieuze Groningse festival EuroSonic bezoeken. Op 'Europe's Prime New Talent Event' geven elk jaar in januari ruim honderd nieuwe, Europese bands showcases voor een publiek van programmeurs, journalisten, platen-bobo's en gewone muziekliefhebbers. Sinds gisteren is Nijmegenaar Robert Meijerink programmeur van EuroSonic. De Doornroosje-programmeur is blij en verrast. "Het voelt erg goed om voor zoiets gevraagd te worden. Het is eigenlijk gewoon een eer dat ik dit mag doen. We hebben het hier over een van de belangrijkste showcasefestivals van Europa. Dat is echt een vette klus!"

Meijerink was al een trouwe bezoeker van EuroSonic. "Het is een heel breed festival. En het is niet alleen voor mensen die professioneel met muziek bezig zijn, maar ook gewoon voor de liefhebbers. Dat vind ik erg belangrijk." Bovendien is het een festival met een grote impact. "Ik ken niets wat vergelijkbaar is met EuroSonic. Mede door dit festival zijn acts als T.Raumschmiere, Kaizers Orchestra en Franz Ferdinand groot geworden. In dat weekend in januari komt de hele wereld naar Groningen om te zien wat er speelt." Meijerink wil nog niets kwijt over zijn plannen voor EuroSonic 2006. "Het nieuws is ook voor mij heel vers. Ik heb mijn nieuwe collega's nog niet eens de hand geschud!"

Een persoonlijk doel heeft hij wel. "Mijn voorganger heeft EuroSonic gemaakt tot een festival met veel kwaliteit dat keer op keer uitverkocht. Aan mij de uitdaging om dat te evenaren." Doornroosje blijft zijn 'hoofdfunctie', al komt dat tijdelijk op een iets lager pitje te staan. "Ik krijg zowel van Doornroosje als van EuroSonic de gelegenheid om beide taken naast elkaar te doen." Voorlopig is Nijmegen nog niet van hem af. "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en er is nog heel veel te doen bij Doornroosje en in Nijmegen."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12