3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: The Analog Project - Fight for all you're worth

Rocken zonder al te veel poespas

The Analog Project won eerder deze maand De Parel van de Betuwe. Op 13 mei staat de band in de finale van ErnemZweet. Tijdens de voorrondes van ErnemZweet kregen wij de mini-cd 'Fight for all you're worth' in onze handen gedrukt. De energieke optredens van de laatste tijd stemmen de verwachtingen hoog. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen luisterde kritisch.

Hoewel het jaar pas een paar maanden oud is, mag The Analog Project (TAP) 2005 al als een geslaagd jaar beschouwen. In april wonnen ze De Parel van de Betuwe (dus een optreden op Appelpop in september) en in mei staat de finale van ErnemZweet op het programma. Daarnaast legden ze ook nog even vier nummers voor het nageslacht vast op de in eigen beheer uitgebrachte cd 'Fight for all you're worth'. Al met al reden genoeg om dit schijfje met de nodige verwachtingen tegemoet te treden.

Vanaf het eerste nummer, 'Release', is al duidelijk dat TAP je niet zal teleurstellen. Prettig in het gehoor liggende rock met pakkende riffs en een ritmesectie die de nummers voort stuwt. Voeg daarbij de karakteristieke stem van Sander Ummelen en je hebt een band die weet waar hij goed in is en dat ook volop benut. Het credo lijkt: rocken zonder al te veel poespas. Door deze insteek ademt de hele cd een jaren-'70-sfeer. Maar vergis je niet, deze band staat met beide benen in de 21ste eeuw.

Tijdens de breaks in het laatste nummer, 'Insignificant', schoot me bijvoorbeeld even de naam van Rage against the Machine te binnen. De kwaliteit van de nummers en de live reputatie van de band maken dat TAP in de toekomst een graag geziene gast kan worden op de vaderlandse podia. The Analog Project plaatst de organisatie van Appelpop trouwens voor een probleem als het ErnemZweet wint. Maar op basis van deze cd is een dubbel optreden van TAP op Appelpop echt geen straf.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12