3voor12 Gelderland

Nieuwe Electronische Waar maakt selectie van 2020 bekend

Platform voor elektronische muziek begeleidt nieuwe lichting producers

De selectie is bekend voor de veertiende editie van Nieuwe Electronische Waar, het belangrijkste talentontwikkelingsproject voor elektronische muziek van Oost-Nederland. Initiatiefnemers Productiehuis De Nieuwe Oost, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel selecteerden samen met platenlabel esc.rec dit jaar elf aanstormende producers. 

Deze talenten worden het komende jaar intensief begeleid, niet alleen op het gebied van het produceren van muziek, maar ook bij het werken aan live-shows en de zakelijke kant van het muzikantschap. 

Dit jaar bestaat de selectie uit de volgende producers: Nobuka (Nijmegen), Hemisphere (Nijmegen), Lost Verses (Nijmegen, ook bekend als de helft van 3voor12 Gelderland Award-winnaar Benji), Roel Zweers (Nijmegen), Mingvs (Nijmegen), Mallard (Arnhem), Mansamadi (Deventer), Fjaler (Enschede), Fentom (Enschede), Nerds with Acid (Enschede) en Presethead (Deventer).

Net als voorgaande jaren is er een compilatiealbum met tracks van alle deelnemers. Deze werd - vanwege de maatregelen rondom het coronavirus - live gebroadcast via een stream op Facebook en Youtube, en is sinds vandaag te beluisteren op alle streaming-kanalen en de website van NEW. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12