3voor12 Gelderland

Roosbeef wint 3FM Buzz Award 2005

P. Fabergé: "Dit is Watskeburt!? zoals Watskeburt!? bedoeld was"

Met overtuigend gemak wint Roosbeef aan de lopende band alle bandwedstrijden waar zij aan meedoen. Oké, Kaf en Koren ging aan hun neus voorbij, maar verder is de lijst indrukwekkend: Kunstbende, Gelders Singer-songwriterfestival, ErnemZweet, Sp!ts Breakthrough Award, de soundclash van de Grolsch Grote Prijs. En vanavond dus de 3FM Buzz Award 2005.

Zondag 18 december 2005. Tussen 18 en 20 uur zendt het NCRV-programma Buzz de finale uit van "de enige bandcompetitie van de Nationale Radio" - de 3FM Buzz Award 2005. Vroeger heette deze wedstrijd De Popslag, en in de rijke historie vinden we deelnemers terug als Blöf, Coparck, Stuurbaard Bakkebaard, Voicst, The Sheer en Racoon. Toch niet de minsten. En sinds vanavond dus ook Roosbeef.

De finale vindt plaats in Desmet in Amsterdam, waar alle drie de finalisten - Parachute uit Amsterdam, Jeremy's uit Kampen en Roosbeef - twee nummers live spelen. Eén eigen nummer en één verplichte cover: 'Watskeburt!?' van De Jeugd van Tegenwoordig. In de jury zitten muzikant J. Perkin, popjournalist Leon Verdonschot en Jeugd van Tegenwoordig-rapper P. Fabergé. Verdonschot zegt vooraf vooral te letten op authenticiteit van de artiesten. J. Perkin wil vooral op de sound letten, niet zozeer op liedjes. P. Fabergé geeft tot slot als tip voor de cover: "Houd het ambachtelijk!"

Roosbeef speelt als eigen nummer 'Chicky chicky', en maakt van de verplichte cover een zwaar-over-de-top-nachtclub-versie. Daarmee krijgt de band de jury onder de indruk. P. Fabergé wil Roosbeef op zijn label en hoorde in deze versie "Watskeburt!? zoals Watskeburt!? bedoeld was". Leon Verdonschot prijst ook 'Chicky chicky': "Ik zag op een gegeven moment op elk gezicht in het publiek een grijns. Dan heb je als artiest iets heel goeds bereikt." Ook J. Perkin heeft een "rasartieste aan het werk gezien".

Om vijf minuten voor acht maakt de jury de uitslag bekend. Zij waren "meer dan unaniem" en "hoefden eigenlijk niet te overleggen": Roosbeef wint de 3FM Buzz Award 2005. Daarmee wint de band 5000 euro aan promotiewaarde en een pleister met bloed van P. Fabergé. Zangeres Roos reageert mooi onderkoeld: "Hartstikke leuk. Dank je wel!" Op de vraag wat de band met de prijs gaat doen, antwoordt ze: "Ik zou wel een gepimpt busje willen hebben."

Op 24 december speelt Roos solo (met drummer) in de singer-songwriter-finale van de Grolsch Grote Prijs in de Amsterdamse Melkweg. Winst op dat podium zou een mooie afsluiter zijn van een jaar vol prijzen voor Roosbeef.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12