3voor12 Gelderland

Vanaf half januari mogelijk proef met meer publiek bij o.a. concerten

Nog geen toestemming voor festivals en concerten waarbij het publiek rondloopt

Het kabinet geeft groen licht voor een proef in testsituaties om o.a. weer  concerten en voetbalwedstrijden met meer publiek mogelijk te maken, meldt de NOS vandaag. Randvoorwaarde is dat in de regio waar zo'n proefevenement wordt georganiseerd het risiconiveau 1 is. Dat geldt nu nog nergens.

De proef zou vanaf medio januari van start kunnen gaan. Staatssecretaris Mona Keijzer heeft daar vandaag over gesproken met de evenementenbranche. Concerten waar mensen rondlopen en festivals krijgen vooralsnog geen toestemming.

De evenementenbranche droeg verschillende situaties aan, om daar te testen of deze evenementen veilig georganiseerd kunnen worden. Onderzoeksinstituut TNO en de TU Delft wil samen met Fieldlab Evenementen (een initiatief van de gehele sector) data verzamelen over het besmettingsrisico in allerhande situaties. Onderzocht wordt dan o.a. de luchtkwaliteit in de locatie, het bezoekersgedrag en ook het gebruik van mondkapjes.

Programmamanager Pieter Lubberts van Fieldlab Evenementen: "Op dit moment zijn er verschillende opties voor de locatie, De vraag is vooral in welke regio de besmettingsgraad het snelst naar beneden gaat. We zijn de praktijktest aan het voorbereiden. Waar en wanneer die gaat plaatsvinden, is afwachten."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12