3voor12 Gelderland

Nausica met nieuwe ep in Luxor Live 14 december

Nederlands-Duitse band met basis in Arnhem

Nausica, de vierkoppige Nederlands-Duitse band met haar basis in Arnhem, treedt donderdag 14 december op in Luxor Live. De band heeft net haar tweede ep Yours uitgebracht, deed dit jaar (weer) mee aan de Popronde, werd door 3voor12 uitgelicht als 3voor12 Talent van de Popronde 2017 en maakte een paar weken geleden bekend dat de Nederlandse boekingen voortaan worden gedaan door Friendly Fire (oa. Dotan, Kensington, Sue the Night). 

Nausica is vernoemd naar de film Nausicaä of the Valley of the Wind van Hayao Miyazaki maakt muziek die balanceert tussen dansbare pop en experiment. De zielroerende sopraanstem van Edita Karkoschka trekt de aandacht in songs die je op het puntje van je stoel houden, en meenemen naar een hypnotiserend opzwepende wereld, die raakvlakken vertoont met bands als Foals, HAIM en Warpaint.

In het voorprogramma van Nausica staat de in Arnhem en Amsterdam gestationeerde indiepopband White Wall Super Heroes. WWSH maakt een prikkelende en dansbare combinatie van synth pop, electro en future house. De eerste single “I know” verscheen op 7 december jl. en een eerste ep zal in maart 2018 verschijnen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12