3voor12 Gelderland

Fedchenka gaat door!

Er is zeker hoop voor Fedchenka

Volgens eigen zeggen was het voor Fedchenka goed om er weer terug te zijn. Eerder dit jaar trad de Arnhemse band al op in Willemeen en vrijdag 17 september kon Arnhem opnieuw van hen genieten. Volgend jaar komt er een nieuw album, maar hoe is Fedchenka eigenlijk live?

"Zaal open half negen, aanvang eerste band negen uur." Veel duidelijker kon de poster niet zijn. Toch begon voorprogramma The Breeze pas om kwart voor tien met hun stoere lange-laarzen-rock met ruige solo's. De zaal was nog lang niet vol. De bezoekers die er waren bleven achterin hangen bij de bar. Met covers van Neil Young en The Cult deed The Breeze het zeker niet slecht als opwarmer voor Fedchenka.

Fedchenka ontstond rond 2003 uit de overblijfselen van South of Heaven. Om half twaalf presenteerden zij hun nieuwe EP. Daarna begon het optreden van de vijfmansformatie plus zangeres. Het klonk meteen lekker swingend - pakkende nummers en goed ingestudeerde koortjes. Verrassend was het duet van zanger Richard met zangeres Sharon. Het deed denken aan Kane met Ilse de Lange.

De teksten van de liedjes gaan over vrouwen, meisjes en medicijnen. "Marije ben zo graag bij je", "Working Girls". De heren en dame speelden met veel lol samen en straalden dat ook uit. Plezier in het spelen is belangrijk. Dat moet je laten zien. Ze lachten veel en maakten grapjes met het publiek. Af en toe kwam de saxofonist erbij. Dat kwam de composities ten goede, want eerlijk is eerlijk: op dat gebied moet er nog wat huiswerk verricht worden. Maar al met al was het een aangename avond in Willemeen. Er is hoop voor Fedchenka.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12