3voor12 Gelderland

No-problem-music for no-problem-people

Zwerfhond presenteert cd ‘Alles wat een vrouw moet weten’

Zwerfhond bestaat sinds 1998. Al die tijd maken ze leuke muziek die je een fijn, zonnig gevoel geeft. Maandag 21 september presenteert de band zijn cd in Merleyn, Nijmegen. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ging kijken.

Zwerfhond, file under Nijmeegse G van Nederlandstalig. Dit quintet uit Nijmegen brengt al jaren feel-good-music op de planken, ditmaal in de Nijmeegse poptempel Merleyn. No-problem-music for no-problem-people, zogezegd. Zelfs op een druilerige herfstavond geeft Zwerfhond je het gevoel dat je langs de zonnige Franse kust rijdt (in de Suzuki van je moeder)!

De presentatie van de nieuwe cd ‘Alles wat een vrouw moet weten’ is heerlijk pretentieloos, aangenaam en veelzijdig. “Wij zijn Zwerfhond en we spelen liedjes.” En met gemak; niet-Nijmeegs Nederland mist een heel goede Nederlandstalige band! Goede popliedjes, mooie arrangementen, dynamiek, uitstekende muzikanten en gevoel voor lullige humor. Zwerfhond verdient een groot publiek. Het speelt moeiteloos met stijlen, clichés en tradities: surfen en de salsa dansen op het Noordzeestrand. Seks, koffie, speculaas en rock-’n-roll.

De vijf mogen hun verlegenheid gerust afschudden. Iedereen vindt het leuk, de schare fans voorop. Zwerfhond is gewóón leuk, en al lang klaar voor het grote publiek. De (presentatie van de) nieuwste cd peutert u dat wel aan het verstand. Foto's: Dio

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12