3voor12 Gelderland

The Proov - Ja toch!

De voorste gastjes stonden alles mee te spitten

Op 9 september stond The Proov zich de longen uit het lijf te rappen op het lanceerfeest van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Niet veel later doken ze de studio in om hun cd op te nemen. 'Battle Mode' heet die, en hij heeft een plek op de landelijke Luisterpaal veroverd. Wij gingen eerst nog even kijken hoe het live ook alweer klonk.

- Hey man. Alles lekker? Alles. Jij dan? - Alles. Heb je The Proov in Merleyn gecheckt? Ik moest werken, dusss... Ik was er, ik was er. En 't was vet! - Ai... Jammerrrr. Ja, je had er wel moeten zijn. Die gasten waren echt enthousiast man! En ze worden steeds beter. - Was het druk dan? Nee, geen volle bak. Misschien zijn ze toch al iets te vaak opgetrommeld als de half-Nijmeegse hiphop-trots. Terwijl het toch gewoon Friezen zijn, ha! Maar aan die jongens was het niet te merken. Ze sprongen heen en weer alsof ze voor een vol Paradiso stonden.

Gumshoe doet tegenwoordig van alles, maar met Cee Major en SDub samen gaat het blijkbaar het beste. Die gasten hebben echt lol samen. Geen arrogantie, geen negativiteit, gewoon lekker scherp doorrappen. En het publiek was ook enthousiast. De voorste gastjes stonden alles mee te spitten. En die shit is nog maar net uit! - Nieuwe nummers dus? Nieuw album, klinkt goed... Voer voor de dansvloer. - Dan scoop ik die toch effe? Moet je wel bij ze langs. Eigen beheer, weet je. - Tsss... Als zelfs zíj het al in eigen beheer moeten doen... Nederhop slaat de klok. Zelfs de beste Engelstalige rapcrew van Nederland is dus nog niet interessant genoeg. Ja toch!

Geen videoclip voor het WK onder de 20 dus? Haha, nee man, ga ze gewoon nog ergens checken. - En was er nog een voorprogramma dan? O ja, die gastjes die wel eens door de sessie heen gingen rappen. Platvloers heten ze. Nederhop dus. Oeps, waren die niet heel slecht? Waren ja, maar sinds dat ene gastje bas is gaan spelen is 'ie ook beter gaan rappen. Diverser, muzikaler. Ze hebben nu echt afgeronde nummers in plaats van een voortrazende woordenbrij.

En leuke beats. Steekt leuk in elkaar, maar het is het nog niet helemaal. Ik denk dat er in Dukenburg wel wat gastjes rondlopen die hun er helemaal uit rappen. Ja toch! - Zeker. Hey, ik moet weer door. Die gasten spelen nog overal de komende tijd. Dus ga ze checken. De best hiphop van het moment. Ja toch! Foto (lancering 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen): Bart Gremmen

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12