3voor12 Gelderland

From Nijmegen with noise 2: Deputy Records

State of the art van elektronicalabels in de oudste stad van Nederland

De platenlabels tieren welig in de oudste stad van Nederland. Nijmegen wordt zelfs al het 'Berlijn van de lage landen' genoemd. Een stevige vergelijking, maar misschien niet eens zo heel erg onterecht. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen maakt een inventarisatie in acht delen. In deel 2: Deputy Records.

In From Nijmegen with noise inventariseren we de belangrijkste elektronicalabels van Nijmegen. Aan de hand van een lijstje essentiële vragen schetsen de labels een beeld van zichzelf. Voor deel 2 ondervroegen we Deputy Records. Wat voor soort label is Deputy Records en welke markt wordt er bediend? Deputy Records richt zich op de drum & bass-markt. Het label streeft naar een goede verhouding tussen luistervriendelijkheid en dansbaarheid van de muziek die we uitbrengen.

Waarom, hoe, wanneer en door wie is Deputy Records opgericht? En vanwaar die naam? Het label is op initiatief van de Waaghals opgericht om lokaal talent een kans te geven zijn muziek onder de mensen te brengen. Het label wordt aangestuurd door John Weijers (Rosco). Die heeft ook de naam gekozen voor het label, naar aanleiding van een fameuze tv-serie uit de jaren tachtig. Wie zijn de verbonden dj's, producers, vj's en/of andere creatievelingen? Het label bestaat vooralsnog uit een select gezelschap mensen: producers/dj's: Switch, Icicle, Voja, Implex (RU), Proxima, Esta, Metz & Rosco. Mc: Daisy.

En het zakelijke plaatje? Geldzaken, scouting, dat soort dingen...? Het label wordt gevoed door de Waaghals. En al het opgebrachte geld gebruikt de Waaghals vanzelfsprekend om in dit soort labels te blijven investeren. De scouting komt voor rekening van eenieder die goede ideeën aandraagt. John Weijers is hier actief mee bezig. Welke toekomstvisie heeft Deputy Records? Allereerst de werkelijke release van de muziek. Als dit gebeurd is willen we een vaste plaats in de drum & bass-markt gaan innemen. Een label met een bepaald muzikaal gezicht.

De wens bestaat om regelmatig labelfeesten te organiseren om zo ook de lokale talenten een podium te bieden voor hun artistieke hoogstandjes. Het internet zullen we vooral gebruiken als promotiemiddel. Een maandelijks terugkerende internet-radioshow is in aanbouw en vanzelfsprekend zullen de verschillende muziekforums een goede bodem bieden voor de promotie van iedere mogelijke label-activiteit. Tot slot: noem eens wat relevante wapenfeiten. Het label is in de afrondingsfase van het voortraject en druk bezig om spoedig (einde van het jaar) een eerste release te kunnen doen. Deputy Records is inmiddels wel betrokken bij het Nijmeegse labelproject N.E.W.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12