3voor12 Gelderland

Zwerfhond zit niet stil

Ivo Tak: "De nieuwe cd moet duidelijk laten horen dat Zwerfhond níet een 'leuk studentikoos bandje' is"

Een jaar geleden presenteerde Zwerfhond zijn debuut 'Alles wat een vrouw moet weten'. De cd kreeg goede kritieken, net als de optredens van de band. Al waren er ook recensenten die de band 'leuk studentikoos' vonden. De nieuwe cd zit in de planning en moet afrekenen met dat beeld.

Het leek een tijdje wat rustig te zijn rond Zwerfhond. De finale van NCRV's Volgspot was het laatste nieuws op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Ivo Tak is het daar niet mee eens. "Dat die finale het laaste nieuws op 3VOOR12 was, wil niet zeggen dat we stil hebben gezeten. We hebben door heel Nederland gespeeld en gewerkt aan nieuwe nummers. We hebben een welverdiende vakantie genomen in de maand juli en zijn eind augustus weer begonnen met optreden in een bomvol Merleyn."

Een jaar geleden presenteerde Zwerfhond in datzelfde Merleyn zijn debuut 'Alles wat een vrouw moet weten'. Tak kijkt terug: "De cd heeft aan alle verwachtingen voldaan. Zonder cd heb je geen luistermateriaal, zonder luistermateriaal geen optredens, dus alle optredens die we hebben gehad dit jaar waren te danken aan de cd. De eerste persing is trouwens uitverkocht, de nieuwe persing is net binnen." De cd was op verschillende radiostations te horen en kreeg goede recensies, onder meer op FileUnder.nl, in Fret en in LiveXS. Die laatste leverde de band een optreden in Paradiso op. Daarnaast leerden steeds meer mensen Zwerfhond kennen.

"Wat ons persoonlijk deugd deed, was een optreden in Haarlem waar zowaar mensen (die de cd gekocht of gebrand hadden) liedjes mee stonden te zingen... Beetje bizar, maar wel kicken!" Een nieuwe cd zit inmiddels in de planning. "Er zijn plannen, er zijn liedjes, er zijn wensen en er is geld, maar we weten nog niet in welke studio en met welke mensen we willen samenwerken." De cd moet in ieder geval aan één belangrijke voorwaarde voldoen: "We willen met de nieuwe cd vooral heel duidelijk laten horen dat Zwerfhond níet, zoals veel zogenaamde kenners menen te moeten oordelen, een 'leuk studentikoos bandje' is, maar veel meer dan dat. We willen een aantal goede solide Nederlandstalige popnummers opnemen die een welkome aanvulling zullen zijn in ieders platenkast!"

Tot die tijd speelt Zwerfhond op veel verschillende plekken. Vanavond in het voorprogramma van De Dijk in De Flint in Amersfoort. Wie Zwerfhond liever in zijn thuisstad wil zien, kan op 25 oktober terecht in het Nijmeegse Café Camelot.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12