3voor12 Gelderland

Debuutalbum Nijmeegse hardrockband Mother Bass verschijnt 21 april

Single en videoclip 'Silver Spoon' voorloper album

Op 21 april komt het debuutalbum van de Nijmeegse hardrock-, alternative rock, en grungeband Mother Bass uit. De releaseshow wordt gehouden in A Good Vibration in Nijmegen. De eerste single 'Silver Spoon' is met een videoclip onder regie van Maurice Swinkels (Legion Of The Damned) al eerder gelanceerd.

Mother Bass is opgericht in 2016 en bestaat uit zanger Daan Dekker, drummer Roy Veltien (Full Nelson), gitarist Friso Woudstra en bassist Roel van Erp (Ernest van Aaken Band). “We wilden de band oprichten die we zelf op dit moment missen”, aldus zanger Daan Dekker. Resultaat: een hardrockgeluid waarin bands als Led Zeppelin, King Crimson, Soundgarden en Stone Temple Pilots samenkomen.

Al snel werd de ep First Born uitgebracht en speelde de band door het hele land waaronder op podia als Noordkade, Altstadt, The Box, Popei en Extase. Daarnaast organiseert de band zijn eigen hardrock festival, Onder de Radar (ODR).

In samenwerking met producer Wouter Budé (o.a. Navarone en Orgel Vreten) brengt Mother Bass in april 2018 het self-titled debuutalbum uit bij Freya Records. De band gaat dit vieren met een speciaal optreden in A Good Vibration in Nijmegen. Mother Bass zal hier bijna het gehele werk ten gehore brengen, alsmede een inkijk geven in welke muzikale richting de band op zal gaan in de toekomst.

Mother Bass heeft zich als doel gesteld om een household name te worden in de Nederlandse club- en festivalscene. “Met zo veel inspiratie en nieuw songmateriaal voel je bijna de verplichting om alles voor deze band te geven – het moet groot worden!”, zegt gitarist Friso Woudstra.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12