3voor12 Gelderland

Goudvishal pakt het nieuwe seizoen groots aan

Oddens: "Dit stelt ons in staat om Arnhem op de kaart te zetten"

De Goudvishal is groot geworden door veel hardcore bands te programmeren. Nu de hal twintig jaar bestaat, wilde men iets extra's doen voor de bezoekers. In april was er een groots festival in Musis Sacrum. Later dit jaar en volgend jaar heeft De Goudvishal nog veel meer op de planning staan voor zijn bezoekers.

Afgelopen april vierde De Goudvishal het twintigjarig bestaan met een groots jubileumfeest in Musis Sacrum. Het idee was bands naar Nederland te halen die je niet zo snel samen op één affiche ziet. De line-up van dit festival was simpelweg te groot voor De Goudvishal en dus week men uit naar Musis Sacrum. De samenwerking verliep voor beide partijen naar grote tevredenheid.

"We gaan daarom meer evenementen organiseren, alleen of in samenwerking met andere. Dit stelt ons in staat om Arnhem weer op de kaart te zetten", zegt directeur Harold Oddens. De Goudvishal organiseert in samenwerking met Musis Sacrum een hip-hop-evenement (DJ Bigband en Sole) op donderdag 18 november.

Op zaterdag 4 december is de eerste editie van de Arnhem Metal Meeting en op woensdag 26 maart vindt er een hardcore-festival plaats met internationale en nationale acts. Later dat jaar hoopt Oddens samen met de Jacobiberg en Cultuurkapel een Arnhemse Muzikantendag te organiseren. Arnhem heeft een goede metalscene waar we volgens Oddens best trots op mogen zijn. De Arnhem Metal Meeting is alleen geen avond met Arnhemse metal bands.

Oddens: "Nee, het is een avond voor de Arnhemse metalscene. Voor metalliefhebbers is het toch geweldig dat al deze bands om de hoek spelen?" De al bevestigde namen voor de Arnhem Metal Meeting zijn: Samael, Suffocation, Entombed, Unleashed, Impaled Nazarene, Primordial, Gorerotted en Inhume. Aan deze line-up worden nog twee namen toegevoegd.

Voor veel van deze bands is het een eenmalig optreden in Nederland. Oddens: "Uiteindelijk profiteren Arnhemse bands als dit soort evenementen in Arnhem plaatsvinden. Kijk maar naar Tilburg en 013. Dat heeft zijn invloed gehad op de hele infrastructuur en dus ook op de bands. Tilburgse bands komen de laatste tijd makkelijk aan de bak."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12