3voor12 Gelderland

Arnhem/Nijmegen ruim vertegenwoordigd in halve finales van De Grolsch Grote Prijs

Vier bands strijden in oktober om een plek in de finale

Afgelopen vrijdag zijn de halve finalisten van de Grolsch Grote Prijs bekend gemaakt in het programma Night Live XS van Kink FM. Maarliefst vier bands uit Arnhem en Nijmegen zullen strijden om een plek in de finale in Paradiso en de Melkweg in december.

In april van dit jaar maakte de stichting Grolsch Grote Prijs van Nederland (GGPNL) een nieuwe opzet bekend van de popwedstrijd. Muzikaal talent kon zich online aanmelden en scouts zochten landelijk naar nieuw talent. Een professionele jury beluisterde honderden mp3-files van aangemelde bands en maakte een selectie. Deze selectie van bands en acts speelde vervolgens live voor de jury. Hieruit zijn de halve finalisten gekozen die in oktober en november strijden om een plek in de finale van de Grolsch Grote Prijs.

Per categorie zijn twaalf halve finalisten gekozen. Maarliefst vier bands vertegenwoordigen Arnhem en Nijmegen tijdens de halve finales. In de categorie pop/rock zijn Silence is Sexy en Elstar uitverkoren om zich op de podia in het clubcircuit te bewijzen. In de categorie singer-songwriter zijn Roosbeef en Benjamin Winter de gelukkigen. Het prijzenpakket van De Grolsch Grote Prijs bestaat in ieder geval uit € 5000,- werkbudget naar eigen inzicht te besteden, 750 exemplaren van een promosingle opgenomen in Studio Arnold Muhren en gedrukt door Salisbury, professionele distributie van deze promosingle, een releaseparty georganiseerd door de GGPNL, persfoto’s gemaakt door een professionele fotograaf, een jaar lang professionele begeleiding op maat, én optredens op Parkpop, Noorderslag, Downtown Festival, Folkwoods, Binnenach, Haganum, Crossing Border en Metropolis.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12