3voor12 Gelderland

Kanshebbers stappen uit ErnemZweet

Elstar kiest voor eigen identiteit en onafhankelijkheid

Elstar, een van de kanshebbers op de winst van ErnemZweet 2005, heeft zich teruggetrokken uit de wedstrijd. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zocht uit waarom.

De band Elstar heeft zich teruggetrokken uit ErnemZweet. De Arnhemmers kunnen zich niet vinden in de algemene voorwaarden. Die schrijven voor dat iedere band over dezelfde backline speelt. Elstar: "Deze regel druist in tegen alles waar muziek over gaat, namelijk: eigen identiteit, originaliteit en onafhankelijkheid. Het standaardiseren van het geluid en het creëren van gelijke kansen zijn aspecten die dat de kop in drukken."

De organisatie van ErnemZweet vindt dat er tijdens popwedstrijden weinig andere keuze is. Een soundcheck voor vier bands met verschillende backlines is niet mogelijk. Dit leidt tot onnodig lange ombouwtijden en zeer waarschijnlijk een slechter zaalgeluid. De mogelijkheid om de eigen gitaarversterkers in te prikken in de aanwezige speakers was voor Elstar niet afdoende. Elstar ontkent dat hun terugtrekking te maken heeft met het gerucht dat een van de muzikanten tijdens de finale in het buitenland zit en de band dus sowieso niet aan de finale zou kunnen meedoen.

ErnemZweet respecteert de keuze van Elstar. Cas Rasing: "Elstar heeft mooie songs en was een kanshebber voor het winnen van ErnemZweet. Alleen jammer dat ze de keuze pas zo laat gemaakt hebben." Hanneke de Jong zal nu optreden op 25 maart in de Wip-Inn en The Craving neemt de plaats van Hanneke de Jong over op 8 april. Foto: Sjoerd van Heumen

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12