3voor12 Gelderland

#4df22: Ascendant Vierge krijgt het Valkhof gabberend de nacht in

Collectief enthousiasme voor Franse cocktail van (wan)smaken

Het slot van de donderdag is een bijzondere, een maffe. Een bijzonder maffe zelfs. Je zou zeggen dat op dag 6 de ergste knaldrang inmiddels is ingeruild voor brakke koppies en zere voeten. Je zou ook verwachten dat de omschrijving "gabber-opera" op de Valkhof-website niet direct tot een vol park leidt. Maar als het duo van Ascendant Vierge het door blacklight verlichte podium oploopt, slaat alle brakheid al snel om in collectief enthousiasme. 

Korter dan gabber-opera valt hun muziek eigenlijk niet samen te vatten. Het project Ascendant Vierge begon nadat Casual Gabberz-dj Paul Seul een remix maakte van een goth opera, gezongen door Mathilde Fernandez. De twee Fransen vonden elkaar, brachten beide genres samen en bleken bovendien een prima oog te hebben voor de negentiger jaren esthetiek die daarbij past.

Nu twee jaar later leidt het dus tot collectief enthousiasme. Niet vaak zagen we het zo kneiterdruk, met een springende en hakkende moshpit van vijftien rijen dik. Zodra de stem van Fernandez van hoog-hoger-hoogst gaat. Of als Seul de 4/4-beat weer opschakelt richting 190 bpm. Wanneer halverwege al hitje 'Influenceur' voorbijstampt is er geen houden meer aan: zelfs de ogenschijnlijk brave jongeman achter me staat opeens, uhh zie ik dat nou goed, te jumpen. Gabberend de nacht in, die stond nog niet op de Valkhof-bingo.

HET MOMENT
Spelen ze 'Influenceur' nou nog een keer? Dat is wel heerlijk nineties: je grootste hit remixen in een (nog) hardere versie. Zelfs hier komen die twee Fransen in hun zuurstokroze sportschool-outfits vanavond mee weg. Natuurlijk wordt er nog hoger gesprongen, nog luider mee'gezongen'. En dan is het afgelopen: grijnzend (en een tikkeltje vies, waar zijn we nou net zo los op gegaan?) kijken we elkaar aan. Terug naar het heden en de zere voeten. 

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12