3voor12 Gelderland

Doornroosje wint verkiezing Nachttempel 2006

Darko Esser: "Met het prijzengeld zou ik graag Laurent Garnier boeken"

Op 1 maart meldden we dat the Matrixx en Doornroosje genomineerd waren voor de verkiezing van Nieuwe Revu's Nachttempel. De electronische stembus sloot afgelopen zondag en vanavond werd de uitslag live bekend gemaakt op 3FM. Doornroosje kwam als winnaar uit de bus.

Voor het derde jaar is de verkiezing voor Nieuwe Revu's Nachttempel georganiseerd. Dit jaar waren door de jury twee Nijmeegse kandidaten geselecteerd voor de eindstrijd: The Matrixx en Doornroosje. Na een spannende strijd mag Doornroosje zich voegen in het rijtje van winnaars, naast Paard van Troje en Las Palmas. Naast een hoop publiciteit, wint Doornroosje EURO 15.000 om het Nachttempel Feest 2006 te organiseren. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen belde Darko Esser, dance-programmeur van Doornroosje, om hem te feliciteren.

Esser vertelt dat hij verrast is door de uitslag: "De nominatie was voor ons al een verrassing. We hadden al niet verwacht bij de beste tien clubs van Nederland te eindigen. In de eindstrijd zou ik al blij zijn om ergens in het midden te eindigen. Toen we in de tussenstand op de derde plaats stonden, begon het bij ons pas echt te leven en realiseerde ik me dat we misschien wel konden winnen." Het is voor Esser moeilijk te zeggen wat de doorslag heeft gegeven bij deze overwinning. Hij denkt dat er veel mensen zijn die Doornroosje een warm hart toedragen. Zij hebben fanatiek rondgemaild om mensen aan te sporen om te stemmen. Sommige mensen kregen wel 20 mails per dag in hun mailbox.

Esser hecht veel waarde aan deze prijs: "Het is een publieksprijs en je doet het uiteindelijk voor het publiek. Dit doet me meer dan een juryprijs." We kunnen dus nog een leuk feestje tegemoet zien in Doornroosje. Samen met Nieuwe Revu zullen ze daar afspraken over maken. Nieuwe Revu ziet het feest het liefst voor de zomer, maar als dat niet lukt, wordt het waarschijnlijk augustus of september. Voor EURO 15.000 moet je toch iets leuks kunnen organiseren? Esser heeft er al voorzichting over nagedacht: "We willen al heel lang Laurent Garnier naar Doornroosje halen. Hij is erg duur. Het zou erg mooi zijn als het met deze geldprijs lukt om hem te boeken."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12