3voor12 Gelderland

#4df17: Donnerwetter knettergoed en vervreemdend

Vaste gast op Vierdaagsefeesten doet waar hij goed in is

Zeg Vierdaagsefeesten en je zegt Donnerwetter. Sinds 2015 vaste gast op een van de podia. Ditmaal is Rocco Ostermann met zijn band neergestreken op Het Festival op ’t Eiland. Iets dichter bij huis dus, want ditmaal hoeft de in Arnhem wonende rocker de Waal er niet voor over te steken.

De avond valt, de ondergaande zon werp zijn laatste stralen onder de spoorbrug door. Het publiek lijkt er nog niet helemaal klaar voor te zijn, maar hangt nog een beetje rond op het Waalstrand en bij de biertappunten. Zodra de eerste tonen klinken voltrekt zich echter een wonder: alsof de Rattenvanger van Hamelen aan het werk is, stromen de mensen van alle kanten toe en allengs staat er een deinende massa voor het podium. Rocco ziet het allemaal minzaam aan.

Donnerwetter is niet in een hokje te plaatsen. De muziek vormt een spannende mix van onvervalste rauwe rock, slepende blues met een tikje country en onnavolgbare teksten. Het geheel wordt theatraal opgediend met een Zappaëske saus en de expressieve mimiek van frontman Rocco.

Het is zijn show, de rest van de band komt er eigenlijk nauwelijks aan te pas. Gitarist Wout Kemkens probeert het wel door af en toe tegelijk met Rocco naar voren te stappen en hij wordt daarbij zelfs geholpen door Rocco die zich achter hem opstelt. Maar het moet gezegd worden: Rocco steelt de show. Niet dat daar iets op tegen is, het blijft een genot om naar te kijken. Dreigende blikken met rollende ogen worden afgewisseld met grote grijnzen, expressieve handgebaren en wapperende haren. Tussendoor wordt er ook nog een banaan geconsumeerd.

HET MOMENT:
Rocco steekt de draak met het publiek en zichzelf en heeft daarbij zelf de grootste pret. Donnerwetter is een heerlijke festivalband die met hun tempo- en stijlwisselingen het publiek goed wakker houdt. Zodra Rocco zijn gezicht laat zien, zit de sfeer er goed in en weet hij zijn publiek net zo virtuoos te bespelen als zijn gitaar.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12