3voor12 Gelderland

20 januari krijgt Arnhem een sneak peak van Jacobiberg 2.0

Jacobiberg organiseert open dag en lanceert nieuwe koers en locatie

Popcentrum Jacobiberg maakt, na 40 jaar op de ‘berg’, een nieuwe start in een locatie op Arnhems Buiten. Op 20 januari organiseert Jacobiberg een open dag met een inkijkje in de nieuwe plannen, zeven oefenruimtes en vijf leslokalen. "We openen onze deuren voor iedereen in Arnhem, een soort housewarming XXL", aldus directeur Stefan Rebergen.

Veel nieuwe gezichten op de open dag, waaronder Shalouw Sophy en Guido van Nistelrooij. Twee jonge ondernemers die sinds kort kantoor houden op de Jacobiberg. Zij geven op 20 januari een voorproefje van de nieuwe elektronische tak: "Vanaf 2018 programmeren we masterclasses van bekende dj’s, geven we dj-les en bieden we toptalenten mogelijkheden door te groeien naar Arnhemse evenementenorganisaties. In 2018 starten we ook met dj-livestreams op Facebook á la Red Light Radio, Boilerroom en Operator" geeft Shalouw Sophy aan. 

Rockband Navarone geeft op de open dag een gitaarclinic. Donnerwetter speelt normaliter alleen tijdens hun eigen festival Donnerwetter Day in Arnhem, maar maakt een uitzondering door 20 januari een oefenruimteconcert te geven. Jacobiberg docent Cyril Whistler, uitvinder van de Violtar (viool en gitaar ineen), geeft een masterclass soleren.

Jacobiberg directeur Stefan Rebergen: `Het afgelopen jaar hebben we belangrijke stappen gezet, daarbij behouden we wat goed is en verwelkomen we nieuwe ideeën, mensen en organisaties. Kers op de taart wordt een avondvullende Jacobiberg/show in de grote zaal van Luxor Live met Arnhemse muzikanten, maar meer daarover in het nieuwe jaar."

Voor het complete programma kijk op de Facebookpagina van het event en de website van de Jacobiberg.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12