3voor12 Gelderland

#4df17: Bootleg Betty laat ramvol plein dansen

Volgend jaar een groter plein?

Op een ramvol plein bij de LUX zet deze vrouwelijke vijfkoppige band haar eerste rocktonen in. Een vaste schare aan fans staat al een aantal minuten te wachten. Ze kennen de dames van onder andere Festival op 't Eiland en het Valkhof Festival van voorgaande jaren.

Er klinken metaalachtige gitaarloopjes, een diepe bas en een doorslaande drum als het eerste nummer van start gaat. Het publiek deint al snel mee en de sfeer zit er aardig in. Wat echter ook opvalt, is dat het geluid bij LUX te wensen overlaat in het begin. De gitaren staan te hard en de stem van leadzangeres Karlijn wordt niet genoeg ondersteund, waardoor ze soms boven de band moet uitschreeuwen. Ook de lagere tonen hoor je helaas niet goed.

Daarbij blijft de opstelling van het publiek bij LUX jammer. Het geroezemoes van het terras zorgt ervoor dat het publiek op het plein de band ook meer als achtergrondmuziek gaat beschouwen. Hoewel de echte fans uit hartenlust meedansen op de rockabilly en country van de band, komt de muziek en de sfeer niet helemaal uit de verf.

De rockende vrouwen van Bootleg Betty gaan desalniettemin gewoon door en hebben zichtbaar plezier in wat ze doen. Ze hebben leuke intermezzo’s met elkaar en met het publiek en een mooie variatie aan nummers. Waarbij niet alleen de wat hardere rock in liefdesverdrietliedjes naar voren komt, maar waar ook verhalen worden verteld op meer countrytonen. En dan spelen ze in veel nummers ook nog prima gitaarsolo’s waarbij de gitariste op een versterker gaat staan en de boel nog eens een extra rock ’n roll tintje geeft. De band wisselt hun iets zwaardere nummers af met lichtvoetige rockabilly. Bootleg Betty heeft de verwachting zeker waargemaakt, maar geef deze vrouwen volgende keer alsjeblieft een groter podium met een groter plein om naar hartenlust op te dansen.

HET MOMENT:
Met het zingen van een van hun nieuwste nummers ‘Mockingbird’, laat het publiek sterretjes branden. Wat er heel mooi uitziet en een schitterend gebaar is.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12