3voor12 Gelderland

Oranjepop presenteert volledige line-up

Met o.a. Fresku, Birth of Joy, Too Many Zooz, Canshaker Pi en Luwten

Oranjepop heeft haar complete programma voor 2018 bekendgemaakt. Onder andere Fresku, Too Many Zooz, Birth of Joy, Eut en Luwten komen op Koningsdag 27 april naar het Nijmeegse Hunnerpark.

Oranjepop is traditioneel de aftrap van het Nijmeegse festivalseizoen. Daarnaast is Oranjepop een van de weinige festivals in Nederland die op Koningsdag een programma aanbied dat volledig is gericht op (alternatieve) popmuziek.

De volledige line up voor Oranjepop 2018 bestaat uit:
Fresku, Birth of Joy, Too Many Zooz, Hannah Williams & The Affirmations, Luwten, Eut, Canshaker Pi, Robin Borneman, Nana Adjoa, Fata Boom, Taveneer en blackwave.

Hannah Williams is met haar Affirmations de nieuwste soulster uit Groot-Brittanie, met o.a. Jay-Z als groot fan, Birth of Joy is al jaren een van de allerbeste livebands van Nederland en met hun psych-rock lieten ze festivalweides van Amsterdam tot aan Parijs en nog veel verder dansend achter. Canshaker Pi en Eut zijn misschien wel de allerleukste bands van het moment. Luwten en Nana Adjoa zorgen voor een stukje bezinning, indiepop met veel ziel gespeeld. Robin Borneman en Taveneer zijn het lokale tintje in het programma, de eerste met zijn mooie, op oude folk en Americana gestoelde liedjes in de stijl van Johnny Cash en Tom Waits, de laatste met hun dromerige indierock die het beste van Porcupine Tree en Editors combineert.

Naast alle gitaren is er op Oranjepop ook plek genoeg om de heupen los te gooien. Too Many Zooz bijvoorbeeld staat bekend om hun swingende live-act. Het Vlaamse blackwave. brengt soulvolle hiphop naar het Hunnerpark, en Fata Boom uit Amsterdam heeft inmiddels landelijke bekendheid vergaard met hun extravagante liveshow die doet denken aan de (nog) rebelsere versie van M.I.A. of Die Antwoord. Afsluiter is de Eindhovense rapper Fresku.

Oranjepop 2018
Vrijdag 27 april – Koningsdag. Hunnerpark Nijmegen
Entree: 7,50. Jonger dan 16? Gratis entree.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12