3voor12 Gelderland

#4df17: The Moonlandingz maken live reputatie niet volledig waar

Ondanks dat er genoeg te zien is op het podium

Krautabillyfreakrockpsychblues. Zo wordt de muziek van The Moonlandingz her en der omschreven. Feit is dat de muziek van deze 'outsider ouija psychpop supergroep' (door de band zelf verzonnen) lastig te categoriseren is. Het vijftal bestaat uit leden van The Eccentronic Research Council uit Sheffield, terwijl frontman Lias Saoudi en gitarist Saul Adamczewski al eerder furore maakten bij de psychedelische punks van The Fat White Family.

 De vooruitgesnelde livereputatie van met name Saoudi zorgt ervoor dat het Valkhofpubliek in afwachting is van, ja van wat eigenlijk? Eigenlijk springen alle leden van The Moonlandingz wel in het oog. De toetsenist, getooid met hoedje en zonnebril, is de jongste niet meer. Hij zou niet misstaan als bandlid bij de oudere jongeren van Madness (One Step Beyond). Op de basgitaar aan de andere kant van het podium staat een lookalike van Thom Yorke, leadzanger van Radiohead, die met veel enthousiasme het publiek probeert op te zwepen. Het is echter de niet onknappe gitariste die de meeste aandacht naar zich toetrekt. Er kan geen lachje van af, maar ze speelt in ieder geval wel strak.

Gestoken in een zwart jurkje met borsten beweegt frontman Saoudi als een echte diva over het podium. Hij lijkt eerste deel van de set meer aandacht voor zijn jointje te hebben dan voor het publiek. Hierdoor lukt het hem dan ook niet om de hoofdrol op te eisen. Al dit zou ook kunnen komen doordat zijn zang in de mix wat op de achtergrond blijft. Gelukkig valt er muzikaal genoeg te beleven.
 

HET MOMENT:

Stiekem wacht iedereen in het publiek op het moment dat Lias zijn superstrakke zwarte jurkje uittrekt. Maar het publiek komt nog niet echt los op deze eerste avond van het Valkhoffestival, de band en de zanger geven daarom ook niet zoveel terug als zou kunnen. De jurk blijft aan en eigenlijk vindt iedereen dat prima.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12