3voor12 Gelderland

Arnhemse/Winterswijkse Nederpop-band Nieuwegrond brengt videoclip eerste single uit

Single staat ook op verzamelaar van Kroese Records Gelders Goed

De Arnhemse/Winterswijkse Nederpop-band Nieuwegrond heeft vandaag de videoclip uitgebracht van hun eerste single 'Cocktails'. Het is een deels geanimeerde clip in jaren 80-stijl met jaren 80-invloeden die ook duidelijk in hun kenmerkende synthesizer- en drumsounds te horen zijn. 'Cocktails' staat ook op de verzamelaar van Kroese Records Gelders Goed. Nieuwegrond heeft teksten die doen denken aan Doe Maar en je doen verlangen naar Miami Vice-taferelen.

Nieuwegrond bestaat uit Wilco Hijink (zang), Daafit (toetsen, gitaar, achtergrondzang), Matthijs Stronks (toetsen), Bram van Uum (drums), Saudy Smits (percussie, samples, achtergrondzang) en Dennis Jonker (gitaar). Hijink is ook leadzanger van Toe Maar, Stronks speelt bij Donnerwetter.

In 2018 komt naar verwachting de debuut-ep van de band uit. De muziek wordt o.a. geschreven door Wilco Hijink, Matthijs Stronks en Vedran Mircetic (De Staat). De drums op de eerste ep zijn ingespeeld door Martijn Bosman (Guus Meeuwis). Hijink heeft de ep geproduceerd samen met Huub Reijnders (Guus Meeuwis, BLØF).

Nieuwegrond speelt 9 december in café De Kroeg in Arnhem.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12