3voor12 Gelderland

17-jarige Amber Zoë uit Zutphen in finale Kunstbende

Categorie muziek. Finale is 1 juli in Amsterdam

Op zaterdag 1 juli nemen 200 jongeren het tegen elkaar op tijdens de finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam. Duizenden jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar deden in het hele land mee aan de selectierondes en voorrondes van Kunstbende. 90 acts zijn door naar de finale in Amsterdam. De acts worden beoordeeld door een 40-koppige jury, bestaande uit BN-ers en andere professionals uit de media, culturele en commerciële wereld.

Als Gelderse deelnemer in de categorie muziek doet Amber Zoë (juni 1999, Zutphen) mee. De singer-songwriter Amber kan meerdere instrumenten bespelen en pakt de aandacht met haar stem en semi-akoestische gitaar in het nummer ´Nemesis´. Andere Gelderse talenten die in de finale staan zijn Mauricio & Maaike (16 & 17 jaar, Bennekom, categorie Dans), Daan Kamerman (18 jaar, Ubbergen, categorie Expo), Isha (16 jaar, Zutphen, categorie Fashion), Mirza Kolic (18 jaar, Oosterbeek, categorie Film), Mathijs Geurts (18 jaar, Arnhem, categorie Taal) en Birgit Bijl (17 jaar, Asperen, categorie Theater).

De winnaars krijgen krijgen de felbegeerde Spotlight mee naar huis, een goedgevulde prijzentas en mogen na de finale nogmaals optreden of hun werk tonen op een ‘mainstage’. Meer info: www.kunstbende.nl/finale

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12