3voor12 Gelderland

#4df17: Aidan & the Wild overtuigt met muzikaal vakmanschap

Eindhovens kwartet misschien maatje te groot voor klein Entree-podium

Het Eindhovense Aidan & The Wild is een kwartet rondom de Eindhovense singer-songwriter Aidan (Diederik van den Brandt). Qua looks lijken de heren - naast het verfijnde troubadours-snorretje van Aidan zelf - nog het meest op een jaren zeventig folkrock-band. Iets dat met name onderstreept wordt door het lange haar en de baarden die prominent aanwezig zijn bij de overige bandleden, met uitzondering van bassiste Cox Dieben. In haar kekke jurkje en met haar met vlammen beschilderde en pirouettes draaiende contrabas zou ze zo weggelopen kunnen zijn uit de Nijmeegse all-female rockabilly-band Bootleg Betty.

Maar genoeg over de looks van de band, het gaat tenslotte om de muziek. Hier valt weinig op af te dingen. Aidan & The Wild bestaat - in tegenstelling tot wat de looks van de jeugdige frontman doen vermoeden - uit muzikanten die hun sporen overduidelijk verdiend hebben. Dat wordt meteen al duidelijk in het fraaie openingsnummer 'The Wolves', waarin Aidan zijn gitaar op een karakteristieke liggende wijze bespeelt. Wat volgt zijn veel liedjes over drank ('I Spend A Dime On My Dinner But A Wallet Full On Beer') en drank en vrouwen ('Good Enough').

HET MOMENT:
Het fraaiste moment is waarschijnlijk toch wel 'Trail Of The Wildfire', een bijna tien minuten durend muzikaal epos met een heerlijk lang uitgesponnen akoestische intro dat Aidan solo zittend op de rand van het podium ten gehore brengt, voordat de band na een kleine vijf minuten bijvalt en naar een heerlijke climax toewerkt. Dit alles gebeurt met genoeg ruimte voor de individuele bandleden om hun skills te tonen. Naast dit nummer zijn ook het bijzonder fraaie 'I've Known Her Well' en 'Odysseus' de kersen op de spreekwoordelijke taart van dit "food-court optreden". Volgend jaar Boog of Arc voor deze heren en dame?

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12