3voor12 Gelderland

#4df17: Too Many Zooz is een passend sluitstuk

Het New York Subway trio zorgt voor vuurwerk zonder slap vermaak te worden

De reacties op het concert van The Brass Rave Unit op donderdag waren niet mals. De verwachtingen voor Too Many Zooz waren daardoor huiverig. Dit keer echter geen hobbyproject van Jungle by Night muzikanten, maar een act uit de New York Subway die viral ging op Youtube.

Die internetfaam ontvingen ze inmiddels alweer meer dan drie jaar geleden. Sindsdien toeren ze regelmatig door de Verenigden Staten en Europa. De opmerking van de presentator dat “overal gezocht is naar deze act” is dus niet helemaal eerlijk. Ach, voor hem is het ook vrijdagavond. De sfeer die in het Valkhofpark hangt is een mengelmoes van complete vermoeidheid en euforie. Een goed, energiek feestje is dus alles wat het Nijmeegse publiek nodig heeft.

Gelukkig zorgt Too Many Zooz daarvoor. De drie muzikanten zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot ware typetjes. Trompettist Matt Doe staat met een hand op zijn trompet en in de andere een biertje èn een peuk. Saxofonist Leo Pellegrino weet ondanks het gewicht van zijn baritonsax een uur lang de gewaagdste danspasjes te doen. Drummer David “The King of Sludge” Parks zorgt achterin met een megatrom op zijn buik voor de grondlaag en met het slagwerk dat er aan vast gebonden zit voor de verfijnde details.

In tegenstelling tot The Brass Rave Unit speelt Too Many Zooz geen covers maar eigen werk. Ondanks de kleine bezetting is perfect te horen dat het trio hun inspiratie uit de house haalt. Het publiek voelt zich dan ook alsof ze op een goed dancefeest staan. Tegelijkertijd zorgen de verschillende muzikale lijnen ervoor dat de aandacht bij de band blijft. Zodoende sluit het Valkhof zowel muzikaal als feestend op een knallende manier af.

HET MOMENT:
Halverwege de set speelt Too Many Zooz een cover van ‘We are Number One’ uit de kinderserie Lazy Town. Dat nummer werd vorig jaar een hit door een meme te worden op YouTube. De band eert het platform waar ook zij hun faam aan ontlenen.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12