Nijmegen is geen onbekend terrein voor de Vlaamse Rockers van dEUS. Ze stonden in 1994 al in Doornroosje en trokken sinds die tijd meermaals naar de keizerstad. De laatste keer dateert echter al weer van 2015, dus hoog tijd om de Rode Zaal op zaterdag 11 maart in Doornroosje weer eens plat te spelen. Zeker vanwege de nieuw plaat, How To Replace It, waarop ze een nieuwe, meer sierlijk en ingetogen kant van zichzelf laten zien.

Meltheads

De stadsgenoten van dEUS uit Antwerpen, Meltheads, mogen de Rode Zaal opwarmen. Hun energieke postpunk en garagerock trekt al snel de aandacht van het publiek. Zeker op het Nederlandstalige nummer 'Naïef' reageert het publiek enthousiast. De Meltheads spelen zich misschien wel in de kijker  voor het komende Valkhoffestival.

Het concert

dEUS + Meltheads (voorprogramma)
Zaterdag 11 maart 2023
Doornroosje Nijmegen

Nieuwe plaat dEUS centraal

dEUS zet vanavond de nieuwe plaat How To Replace It centraal. Ze openen met het integraal spelen van de eerste drie nummers van het nieuwe album, titeltrack 'How To Replace It', 'Must Have Been New' en 'Man Of The House'. Samen met de spectaculaire lichtshow vormt dit drietal nummers een veelbelovende start van de avond. Naast veel nieuw werk komen ook grote hits van bijna elk album voorbij, zoals 'Quatre Mains' en 'Instant Street'. Dit afgewisseld met wat verrassingen, zoals 'W.C.S. (First Draft)'. Met 'Sun Ra' als afsluiter van de anderhalf uur durende reguliere set en onder andere 'Nothing Really Ends' en 'Bad Timing' als toegift wordt Pocket Revolution ook nog even in het zonnetje gezet. 

Meltheads

Meltheads

dEUS

dEUS

dEUS