De Bloemerstraat staat van oudsher niet bepaald bekend om haar vinylaanbod. Op een aantal kroegjes na moet de straat het vooral hebben van diversiteit: van feestjes in De Plak en (voorheen) jammen in de Wunderbar tot shishalounges, supplementenshops en dönertenten. Zie daar: Paak.

Ontstaan vanuit een gemis voor de dertigplusser, die wel nog op stap wil maar niet per se op een rave of in de club wil belanden, opent Paak haar deuren voor eenieder die op zoek is naar een hapje, een drankje en wellicht een dansje. In eigen woorden een "hifi listening bar voor vinylliefhebbers", in normale taal een leuke spot voor de muziekliefhebber die op zoek is naar een avondje uit. Van de speakers ontworpen door een voormalig NASA-ingenieur tot aan de menukaart met precies de grootte van een 7" single, alles is tot in de puntjes uitgedacht en ademt een liefde voor muziek.

Aan ambitieuze plannen geen gebrek: van woensdag tot zondag gaan de deuren open met lokale dj's op het programma. Maar de blik staat op internationaal, en local hero Davy Brandts komt workshops geven in een speciaal ingerichte studio. Al met al zijn de eerste indrukken meer dan goed, het is te hopen dat het publiek Paak weet te vinden om alle dromen waar te kunnen maken. 

Het openingsweekend van Paak vindt plaats van vrijdag 25 t/m zondag 27 februari. Houd de instagram van Paak in de gaten voor meer aankondigingen.