In aanloop naar de Vierdaagsefeesten vraagt 3voor12 Gelderland enkele bekende Nijmeegse cultuurders naar hun (muzikale) tips. Wie moeten we zeker checken in de week van 15 t/m 21 juli? In deze aflevering Alba Otten Hernández van SMKMRKT.

Alba verzorgt de communicatie van de SMKMRKT. De afgelopen jaren was ze betrokken bij evementen als het SMKMRKT Festival, SMKMRKT Labytinh (tijdens de Vierdaagsefeesten) en SMKMRKT Winterfestijn. Dit jaar keert SMKMRKT terug naar het Labyrinth aan de Waal met een vol programma. Nieuw daarin zijn de straatfeesten na zonsondergang. "Elke avond een ander lokaal initiatief. Van techno tot disco, hiphop en latin."

Op welke locatie ben je - naast de SMKMRKT - het vaakst te vinden?

"Ik focus me in eerste instantie uiteraard op SMKMRKT Labyrinth. Maar als ik dan vrije tijd heb kun je mij vinden bij Planet Rose aan de Voerweg, Drift op de boot en bij de Hennes Latin stage. Want naast lekker eten en drinken dans ik graag wat af."

De tips van Alba

Tip 1: De grote Nijmeegse collab van Via Electronica

"Wat ik zeker kan aanraden is de grote afsluiter op de laatste vrijdagnacht. Dan vindt Via Electronica plaats; een grote colab op meerdere locaties waar verschillende Nijmeegse organisaties feesten organiseren. Waaronder Drift om te dansen, Subcultuur, Planet Rose en WTF."

Wie: Via Electronica
Wanneer: vrijdag 21 juli, 19.30
Waar: Lindenberg, Doornroosje, Merleyn, Brebl en Waalhalla

Tip 2: De verrukkelijke vocalen van Blue Marble

"Blue Marble is een Nederlandse band die mijn aandacht trok tijdens ons Pinksterfestival. Denk aan 80’s en 70’s gitaarsounds, dikke drums en verrukkelijke vocalen."

Wie: Blue Marble
Wanneer: donderdag 20 juli, 20.00
Waar: SMKMRKT Labyrinth

Tip 3: Dansen met senioren aan de Waal

"Voor wie van dansen met bejaarden houdt, organiseert Drift in samenwerking met het Danspaleis een seniorendisco aan de Waal. Hier kijk ik echt naar uit. Het is mooi om te zien dat mensen naar elkaar toe trekken met dansen. Jong en oud."

Wie: Drift's Danspaleis
Wanneer: zaterdag 15 juli, 15.00
Waar: Waalkade

Eerder verschenen er al tips van o.a. Rosalie Thomassen (De Kaaij) en Marjolein Hordijk (Bibliotheek Gelderland Zuid). Bekijk het dossier van de Vierdaagsefeesten 2017 en blijf op de hoogte van alle tips, interviews, foto's, recensies en andere artikelen.