Zondag 11 december huiskamerfestival Muziek bij de Buren in verschillende steden

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Zondagmiddag 11 december 2016 veranderen huiskamers in Arnhem, Deventer, Ede, Enschede, Hengelo, Meppel, Nijmegen, Wageningen en Zwolle in intieme podia waar iedereen bijzondere optredens van lokale talenten kan zien. In verschillende huiskamers door de hele stad kunnen bezoekers luisteren naar uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.

Muziek bij de Buren is in 2013 gestart om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn. Met inmiddels 9 gastvrije steden, komt het doel om het festival naar steeds meer steden te brengen, stap voor stap dichterbij.

Organisatie Muziek bij de Buren Ede
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren is in iedere stad in handen van enkele enthousiaste inwoners die worden ondersteund door diverse lokale partners en sponsoren. Samen maken zij Nederland op 11 december één grote huiskamer.

De eerste editie in Arnhem was met 169 optredens in 59 huiskamers meteen een groot succes. Inmiddels zijn de volgende steden aangesloten waar ieder een eigen editie wordt georganiseerd: Arnhem, Deventer, Ede, Enschede, Hengelo, Meppel, Nijmegen, Wageningen en Zwolle.

Praktische informatie
Muziek bij de buren, zo 11 december 2016, 12:00 -18:00
Meer informatie: www.muziekbijdeburen.nl