Zaterdag 14 mei microfestival Speeldoos in Nijmegen

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Zaterdag 14 mei is er bij steigercafé De Dock, gelegen bij het voormalige Honig complex in Nijmegen, het microfestival Speeldoos. Het terras zal van drie uur ’s middags tot een uur of tien ’s avonds het toneel vormen van de festiviteiten. Als het festival buiten is afgelopen, gaat het binnen door met tunes en ritmes van lokaal talent.

Speeldoos

Aan Dj’s en producers in Nijmegen geen gebrek, maar velen treden momenteel nog niet (zo vaak) op de voorgrond en daar wil Speeldoos verandering in gaan brengen.

Speeldoos organiseert maandelijks een editie op de eerste vrijdag van de maand. Opkomend en vernieuwend lokaal talent, binnen het elektronisch spectrum, wordt hier een podium geboden. Dit om tot nieuwe ontdekkingen te komen binnen onze eigen Nijmegen en meer diversiteit op het gebied van elektronische muziek voor de komende jaren neer te zetten.

Waar lokaal talent de boventoon voert, zullen er af en toe ook pioniers uit binnen- en buitenland gehaald worden. Boekingen die je niet iedere maand op een willekeurige line-up ziet staan, maar die volgens Speeldoos juist veel potentie hebben.

Programma

Zaterdag 14 mei, 15.00 - 03.00 uur. Steigercafé De Dock, Nijmegen
De entree is gratis. Updates worden in aanloop tot de 14e bekend gemaakt via de event-pagina op Facebook.

- Shuffle's Truffle
- Forrest Funk
- Gâns
- Hemisphere
- Klinq
- Misha Tacke
- Oskar Olivier
- Roi Koch

Eten
In samenwerking met horeca groentenleverancier Roelofsen zet de organisatie een menu neer op basis van saved food. Saved food is eten dat eigenlijk nog perfect is, maar door de doorsnee afnemer niet gekocht wordt, omdat het bijvoorbeeld een vreemde vorm of afwijkende kleur heeft. De organisatie werkt met de oogst van de dag, waardoor het menu nog niet vaststaat.