Aafke Romeijn en Clean Pete 29 maart bij Club 3voor12 gelderland

Gelderse Spinvismeisjes in Merleyn

Redactie 3voor12 gelderland ,

Spinvismeisjes zijn hot! Ze zijn mysterieus, fascinerend en wonderschoon. En het mooie is: ze zingen gewoon in het Nederlands. Tijdens de tweede clubavond van 2014 presenteert 3voor12 gelderland in het Nijmeegse poppodium Merleyn het beste wat Gelderland te bieden heeft op dit gebied: Aafke Romeijn en Clean Pete. Vanuit de stal van Literair Productiehuis Wintertuin zullen twee schrijvers Elske van Lonkhuyzen en Roos Vlogman de avond compleet maken met korte voordrachten.

Aafke Romeijn is inmiddels woonachtig in Utrecht, maar heeft Gelderse roots en debuteerde in 2012 met een engelstalige ep. Vorig jaar maakte Aafke Romeijn de switch naar een volledig Nederlandstalig album: Chin. Ind. Spec. Rest. Met soms grillige, soms grappige teksten ontpopt Aafke zich als een ware woordkunstenaar. Naast de switch naar haar moedertaal slaat Aafke Romeijn ook muzikaal een nieuwe richting in. De voornamelijk piano gedreven singer-songwriterliedjes van haar vorige ep's maken plaats voor een sound waarin venijnige electronica en synths een grotere rol spelen. Zaterdag 29 maart neemt Aafke haar tweekoppige band mee.

Clean Pete bestaat uit de tweelingzussen Loes en Renee, een celliste en een gitariste. Tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland ontdekte jurylid Anne Soldaat het folkduo. Hij besloot de dames mee te nemen als voorprogramma van zijn tour. Daarna vertrokken ze naar Vlieland om met Anne Soldaat als producer een album op te nemen. Dat album, met de titel Al zeg ik het zelf, is gemixed door de Amerikaanse zanger/multi-instrumentalist Jason Faulkner en verscheen het afgelopen januari op Excelsior Recordings. De tweeling valt niet alleen op door de loepzuivere meerstemmige zang maar ook door de opvallend directe teksten, waardoor het nooit vervalt in kleinkunstige wolligheden.

Roos Vlogman (1992) studeert aan ArtEZ te Arnhem Creative Writing. Ze schrijft over goede bedoelingen met een treurige afloop. Verknoeide huiselijkheid. Over het organiseren van een feest waar het te druk, of juist te rustig is. Ze publiceerde o.a. in Op Ruwe Planken, de verhalenbundel van Writenow! en WILCO. magazine.

Elske van Lonkhuyzen (1984) is een groot liefhebber van het absurde. Ze won de Opium verhalenwedstrijd van 2014, was redacteur bij literair tijdschrift Op Ruwe Planken en columnist bij het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS). Momenteel is ze Artist in Residence bij een verzorgingshuis in Eindhoven, maar speciaal voor vanavond reist Elske af naar Nijmegen.