Alle instrumenten Leeways gestolen

Zwarte dag voor Arnhemse reggae band Leeways

Niels Limbeek ,

In de namiddag kwam dit bericht online op facebookpagina van Leeways:
"Er is vandaag ingebroken in ons busje. Wij zijn al onze instrumenten en backline kwijt. Dit is verschrikkelijk nieuws voor ons en wij willen er alles aan doen om onze instrumenten terug te krijgen. Hoe we dit gaan oplossen? Hoe we de komende optredens gaan kunnen verzorgen? En zo gaan de vragen in ons hoofd door. Wij hebben hier nog geen antwoord op maar gaan ons uiterste best doen om dit op te lossen. Waarom kunnen mensen niet van andermans spullen afblijven?"
Morgen zijn ze te gast bij 'Hart van Nederland' op SBS6, maar 3voor12 gelderland sprak vandaag al met de band.

Hoe nu verder?

Wij gingen in gesprek met zanger Siggydam aka Segal le Corre uit Wehl (bij Doetinchem).
"Na ons like pagina bericht kregen we veel steunbetuigingen. Maar zonder instrumenten geen optreden. Van muziekwinkel Extra Excel Music Oeffelt bij Cuijk mochten wij instrumenten lenen. Maar met lenen komen we er niet. Onze apparatuur van duizenden euro's waar we jaren lang op hebben ingespeeld is gestolen. Maar er is ook de emotionele waarde: het is in 1 klap weg. Het zijn onze baby's. Nu kunnen we de basgitaar, gitaar, drumstel etc. lenen maar nu kunnen we niet spelen zoals we op onze baby's spelen. Het liefst willen onze spullen terug. We hebben geen instrumenten meer. Alle hulp is welkom omdat we niet genoeg geld hebben hebben voor instrumenten. En dat terwijl we hard onderweg zijn naar de kwartfinales van 'De grote Prijs van NL' op 13 september. We staan weer op 0 terwijl ons festivalseizoen ook nog op volle toeren draait met o.a. Manana Manana en Stadsfeest Doetinchem.

Steun van alle kanten

Op het begin van de middag was ons bericht op facebook 15000 keer bekeken. We voelen al massaal de steun. Artiesten die ons met van alles willen help en ons bericht delen op facebook. Op onze facebookpagina [en hieronder] kun je zien welke spullen we missen met de foto's. Als iemand iets ziet laat ons weten via mail info@leeways.nl
De beloning zal in Leeways stijl zoet zijn!