TENTSTOCK: drie dagen van vrijheid, muziek en tenten TENTSTOCK: drie dagen van vrijheid, muziek en tenten

Win kaarten voor Arnhems eerste campingfestival

, Adriaan de Jonge

TENTSTOCK: drie dagen van vrijheid, muziek en tenten

Win kaarten voor Arnhems eerste campingfestival

Adriaan de Jonge ,

Arnhems eerste meerdaagse festival met camping is geboren. Het heet TENTSTOCK en wordt met veel liefde en overtuiging grootgebracht door Tess Wiggers en Phebe Kloos. Buitenplaats Koningsweg maakt van 4 tot en met 6 juli kennis met de geur van geroosterde marshmallows en de klank van kampvuurhitjes: drie dagen lang genieten van natuur, van elkaar en van gevarieerde culturele traktaties. 3voor12 gelderland sprak met de organisatie én mag de eerste kaarten voor dit unieke festival weggeven!

De compleet willekeurige en voor haar onbekende act die Tess Wiggers tegenkwam toen ze tijdens Into the Great Wide Open op zoek was naar haar verloren fiets, maakte veel indruk. De ervaring maakte in haar en Phebe Kloos ideeën los over een festival zonder drukte en hysterie rond planningen en tijdschema's. Een festival waarbij vrijheid en vakantie centraal staan en het publiek constant verrast wordt. Een toegankelijke sfeer waaraan campinggasten evenveel bijdragen als de muzikanten, op een plek die creativiteit stimuleert en motiveert. De wens om een laagdrempelig festival te organiseren dat draait om kamperen en samenzijn was ontstaan.

Die eerste vonk is ontvlamd tot een groeiend kampvuurtje dat steeds concretere vormen aanneemt. Nog niet zo lang gelden, half januari, begonnen Phebe en Tess het idee uit te werken. Vanuit verschillende hoeken kwam direct enthousiaste medewerking en al binnen twee weken was de locatie geregeld. Inmiddels zijn, naast ruim vijftig vrijwilligers, gevestigde partijen als Wintertuin, Geranium Sessies, Brighter Records, Camping Comfort Zone en O.K. Parking partners in dit project geworden. Grotendeels gedreven door dit enthousiasme, heeft het festival tot aan de kaartverkoop nog vrijwel geen kosten gemaakt.

Kamperen is de hoofdact voor TENTSTOCK. Muziek is ondersteunend en blijft tot het laatste moment een verrassing. Leuk, zo'n verrassingsprogramma, maar wat moeten we ons daarbij voorstellen? Phebe legt uit dat het gaat om muziek die “te zien” is: gemaakt met echte instrumenten. Bovendien: dat er geen line-up met publiekstrekkers is, betekent niet dat we niks van het muzikale aanbod hoeven te verwachten. TENTSTOCK belooft een uitgebreide, “lieve” en “leuke” programmering van opkomend talent en meer gevestigde namen. Ruim dertig muzikanten en bands staan inmiddels op het programma om, verspreid over twee podia en twee dagen, de camping te vermaken, te verrassen, én, niet in de laatste plaats, om zelf ook van het kampeergevoel te genieten.

De campinggangers worden daarnaast getrakteerd op een spannend literair aanbod met voordrachten in een bunkerboerderij. 's Nachts krijgt het woord campingdisco een nieuwe betekenis met raves georganiseerd door Camping Comfort Zone. Verder is de camping, bij wijze van roomservice, voorzien van grappige menukaarten waarmee bezoekers een persoonlijk fluistergedicht, een verhaaltje voor het slapengaan of regen op een tent kunnen bestellen. Het hele feest is natuurlijk niet compleet zonder een spetterende bonte avond met een open podium waarbij alle spontane creativiteit tot uitbarsting komt.

De locatie waar zich al deze gezelligheid afspeelt, is ook het vermelden waard. Buitenplaats Koningsweg is een oude kazerne tegen de rand van de Veluwe waar normaal geen bezoekers toegelaten worden, laat staan een complete camping vol. Met “lief lachen” en “een dik document typen” verwierven Phebe en Tess uiteindelijk toestemming om deze bijzondere plek een nieuwe bestemming te geven als podium en decor voor het eerste campingfestival van Arnhem. Kortom: knakworsten en kaplaarzen kunnen alvast klaargelegd worden.

Op 1 mei gaan kaarten vanaf twintig euro in de voorverkoop. Maar om het nóg makkelijker te maken, geeft 3voor12 gelderland twee kaarten weg. Wil je kans maken op deze prijs, maak dan de volgende zin af:

Ga ik naar een camping, ...

Stuur het antwoord vóór 7 mei 23:57 naar hoofdredactie3voor12gelderland@gmail.com en wie weet speel je in juli zomaar een potje badminton met je nieuwe favoriete muzikant!

  • www.tentstock.nl
  • kaarten voor TENTSTOCK gaan per 1 mei vanaf 20 euro in de verkoop
  • kinderen tot 12 gratis toegang
  • 4 t/m 6 juli 2014
  • Buitenplaats Koningsweg, Arnhem op de Veluwe
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland