3voor12Gelderland gaat samenwerking aan met Zwarte Cross Radio

Op vrijdag 25 juli en zaterdag 26 juli live te beluisteren tussen 21.00 en 24.00 uur.

Redactie 3voor12Gelderland ,

Zwarte Cross Radio en 3voor12Gelderland werken dit jaar samen op de Zwarte Cross. De samenwerking komt onder andere tot uiting in een gezamenlijk radioprogramma, dat op vrijdag- en zaterdagavond tussen 21.00 en 24.00 uur wordt gepresenteerd door Jeroen Drogt. In dat programma kijkt de DJ samen met vrijwilligers van 3voor12Gelderland terug op de optredens die eerder die dag hebben plaatsgevonden en draait hij akoestische opnamen van bands die hebben opgetreden.

“De samenwerking met 3voor12Gelderland is nieuw voor ons”, stelt Eelco Walraven van Optimaal FM. Het regionale radiostation is al jaren de huiszender van het festival in Lichtenvoorde. “Wij beginnen dit jaar op donderdag om 12.00 uur en gaan door tot zondagavond 21.00 uur. In onze programmering willen we de Zwarte Cross zo veel mogelijk naar de luisteraar vertalen. We doen dat met verslaggevers in het veld, een eigen studio in het MACL gebouw en akoestische ‘schaftkeet sessies die we backstage opnemen.”

De bijdrage van 3voor12Gelderland bestaat in dat kader vooral uit het muzikale gedeelte van de Zwarte Cross. “Zij brengen daarnaast ook hun eigen verhalen online en doen dat op de manier waarop de volgers van de website van 3voor12Gelderland gewend zijn."
 
Aukje Verstegen van 3voor12Gelderland: "Dit is een goede stap om onze content multimediaal vorm te geven. We willen een beetje af van het imago dat 3voor12Gelderland uitsluitend recenseert. Zwarte Cross Radio is hier bij uitstek voor geschikt. Bovendien willen we de Achterhoek ook meer op de kaart krijgen. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking!"
 
“Ik denk dat samenwerking alleen maar goed is. We kunnen elkaar versterken”, aldus Walraven. “Zij hebben veel kennis van Achterhoekse muziek en het is mooi om die te kunnen gebruiken.”