#zc14 Yummy Yummy bij de microbar

Grasshop

Tekst: Taggi Eenstroom | Video: Renée Wouters ,

Op de Zwarte Cross staan vele kraampjes met allerlei soorten eten. De wat apartere eetgelegenheden vind je op de Theaterweide, zoals sterrenrestaurant Le Carburateur, waar je verhoudingsgewijs voor een habbekrats het lekkerste eten krijgt. Maar er zijn ook gelegenheden waar je voor een paar munten terecht kunt. Met zelfs een terrasje waar je heerlijk ontspannen kunt zitten.

Aan de andere kant van de theaterweide vind je andere koek. Naast het koffiecafé, waar je zelf je koffie kunt malen en zetten, staat de microbar. De snack die je hier kunt krijgen is alleen voor de meest experimentele festivalbezoeker weggelegd. Al is het volgens sommigen het eten van de toekomst. Op diverse stokjes staren gedroogde sprinkhanen je aan. Sommige in hun pure vorm, andere versierd met een mengsel van bijvoorbeeld citrus en chocolade. Geef toe, het is een wat vreemde gedachte om dit te eten.

Voor de microbar staat een groepje jonge mensen die zich wel durven wagen aan deze “delicatesse”. En het schijnt nog wel te smaken. Ze hebben al diverse varianten geprobeerd. Alleen de sprinkhaan met citrus smaakte te veel naar citrus. Ook Videograaf Renée Wouters waagde zich aan een hapje. Maar of het smaakte? Ook een meelwormloempiaatje misschien?