#zc14 Vooruit kijken met Raw Flowers

Maak kans op kaarten voor de zaterdag van de Zwarte Cross!

Redactie 3voor12 gelderland ,

Achterhoekse bands mogen natuurlijk niet ontbreken op de Zwarte Cross. Wij hebben een aantal bands gevraagd wat ze van de Zwarte Cross vinden. En met een mooie afsluiter voor jou als lezer. Met de bands hebben we een prijsvraag bedacht, zodat jij twee dagkaarten kunt winnen! Vandaag de beurt aan Lawrence Mul van Raw Flowers.

Hebben jullie al eerder op de Zwarte Cross gestaan?
“Ja, meer dan eens. Paul met Shaking Godspeed, Ilja met The Beat Conspiracy en Clemens en ik met The Bloody Honkies. Daarbij speelden Paul en ik in diverse undercoversessies zoals The Stones, The Who en The Stooges. Dit jaar spelen Paul en ik op de vrijdagmiddag samen in The Doors-sessie in de Undercovertent.”

Welk optreden vond jij de beste ooit op de Zwarte Cross?
“Meest memorabele optreden voor mij was dat van The Bloody Honkies in 2008. We speelden in een bomvolle megatent een van onze beste shows. De kers op de taart was de grote massa dansers uit het publiek die het podium opklom en het feest compleet maakte. Wat een geweldige mooie chaos was dat. Beter konden we dat optreden niet afsluiten.”

Zijn jullie al eens als bezoeker op de Zwarte Cross geweest?
“Ja. Allemaal wel eens, maar de meesten van ons spelen er vaker, dan wel met de eigen band of tijdens een undercoversessie. Maar ook dan gaan we het terrein op en vieren we het feest mee tot diep in de nacht. Het is verdomd goed toeven op de Zwarte Cross.”

Wat moeten bezoekers op de Zwarte Cross 2014 absoluut zien?
“Er spelen dit jaar heel veel goede bands. Als ik er dan toch drie uit mag pikken: Automatic Sam, Mozes & The Firstborn en Santa Cruz.”

Welke Gelderse bands zouden volgend jaar op de Zwarte Cross moeten staan?
“Mystic Gemini en The Naked Sweat Drips. Twee goede Gelderse bands met hele fijne zangers die we het opgelopen jaar gezien hebben op Paaspop Zieuwent en Oranjepop Nijmegen.”

Hoe kijken jullie terug op de afgelopen tijd?
“We kijken tevreden terug op de eerste helft van 2014. We hebben onze goed ontvangen debuutplaat Raw Flowers uitgebracht en op aantrekkelijke festivals gespeeld. Bovenal hebben we een hoop lol in de oefenruimte. We zijn alweer volop bezig met nieuwe nummers schrijven. Hoogtepunten in het vooruitzicht zijn natuurlijk de Zwarte Cross, maar ook Manana Manana en later dit jaar de Popronde! We hopen het jaar af te sluiten in de studio om het tweede album op te nemen."

Wij mogen twee kaarten weggeven aan onze lezers. Kunnen jullie een leuke prijsvraag bedenken?
"Met welke Gelderse zwaargewichten op gitaar speelde onze gitarist Paul Diersen samen en in welke bands?"

Stuur jouw antwoord naar info3voor12gelderland@gmail.com en maak kans op twee tickets voor de zaterdag van Zwarte Cross 2014!

Raw Flowers staat zaterdag 26 juli van 21.00 tot 22.00 uur op het Theaterweide buitenpodium