#zc14 Vooruit kijken met Navarone

Maak kans op kaarten voor de vrijdag van de Zwarte Cross!

Redactie 3voor12 gelderland ,

Achterhoekse bands mogen natuurlijk niet ontbreken op de Zwarte Cross. Wij hebben een aantal bands gevraagd wat ze van de Zwarte Cross vinden. En met een mooie afsluiter voor jou als lezer. Met de bands hebben we een prijsvraag bedacht, zodat jij twee dagkaarten kunt winnen! Vandaag de beurt aan Bram Versteeg van Navarone.

Vorig jaar stonden jullie ook op de Zwarte Cross. Wat staat je nog het meeste bij?
“Vorig jaar speelden we voor het eerst op Zwarte Cross. We mochten het hoofdpodium openen op de vrijdag. Het was één van de meest aansprekende affiches tot dan toe. Stiekem droom je dan al van een veld vol feestende mensen. Niets bleek echter minder waar. Een half uur voor aanvang van ons optreden werden de festivalpoorten geopend en druppelden de eerste bezoekers het terrein op. Dat was echter niet het enige wat druppelde. Zo'n twintig minuten voor ons optreden scheurden de zwarte wolken open en kwam de regen met bakken uit de hemel vallen. Logischerwijs zochten meer bezoekers een plekje in de tenten dan op het open veld voor het hoofdpodium. Gelukkig stonden er nog vijftig die-hard fans in de stromende regen, maar dat was dus wel even een andere ervaring dan waar we op hadden gehoopt. Ondanks de omstandigheden hebben we er een leuke show van gemaakt met de enthousiastelingen voor het podium. Na ons optreden brak het zonnetje natuurlijk door, stroomden alle mensen het festivalterrein weer op en hebben we zelf ook nog kunnen genieten van de erg goede sfeer, de bizarre cross en toffe bands. We zijn erg blij dat we dit jaar een herkansing krijgen; ditmaal met een dak boven ons hoofd.“

Zijn jullie al eens als bezoeker op de Zwarte Cross geweest?
“Volgens mij waren Kees en Merijn al wel eens op de Zwarte Cross geweest om The Black Crowes te zien in 2011. Ik dacht dat Merijn dat jaar ook mee heeft gedaan met een Lenny Kravitz cover/tributeband. Robin, Roman en ik zijn nog niet eerder op de Zwarte Cross geweest. Op steeds minder festivals hangt nog echt die no-nonsense feestmentaliteit en is het soms zelfs meer 'zien en gezien worden'. We hadden al wel zo'n vermoeden dat dat op de Zwarte Cross anders zou zijn en niets bleek minder waar. Je krijgt echt het gevoel dat je op een uit de hand gelopen, maar zeer goed georganiseerd vriendenfeest bent beland. Er hangt een zeer goede en relaxte sfeer, er is een leuk en sterk uiteenlopend programma en er valt altijd wel wat te lachen.”

Wat moeten bezoekers op de Zwarte Cross 2014 absoluut zien?
“Navarone natuurlijk! Dit omdat al die bezoekers vorig jaar in de tenten stonden te schuilen. De cross zelf is ook een groot spektakel, dus eenieder die dat nog niet eerder heeft gezien, raad ik dat ten zeerste aan. Lachen gegarandeerd! Op de vrijdag moet je verder sowieso de Queen tributeband zien, om 23.00 uur in de Undercovertent. Je zal wel zien waarom”, zegt Bram met een knipoog.

Welke Gelderse bands zouden volgend jaar op de Zwarte Cross moeten staan?
“La Très Illustre Compagnie du Chat Noir is een tienkoppig orkest dat Franse chansons op een theatrale manier brengt. Ze hebben begin dit jaar hun eerste album uitgebracht (La Vendange) waar ze lovende kritieken op kregen. Ik denk dat hun performance en muziek (geïnspireerd door Jacques Brel, Tom Waits en Leonard Cohen) een mooie toevoeging zou zijn aan het theater-/muziekprogramma voor volgend jaar.”

Wij mogen twee kaarten weggeven aan onze lezers. Kunnen jullie een leuke prijsvraag bedenken?
“Vorig jaar stonden er ongeveer 50 die-hard fans in de stromende regen naar ons optreden op het hoofdpodium te kijken. Die spirit willen we graag belonen met een herkansing! Dus stond je vorig jaar in de regen voor het podium en kan je daar BEWIJS van laten zien?”

Stuur jouw bewijs naar info3voor12gelderland@gmail.com en maak kans op twee tickets voor de vrijdag van Zwarte Cross 2014!

Navarone staat vrijdag 25 juli van 18.15 tot 19.15 uur in The Roadhouse