#zc14 Vooruit kijken met Automatic Sam

Maak kans op kaarten voor de vrijdag van de Zwarte Cross!

Redactie 3voor12 gelderland ,

Achterhoekse bands mogen natuurlijk niet ontbreken op de Zwarte Cross. Wij hebben een aantal bands gevraagd wat ze van de Zwarte Cross vinden. En met een mooie afsluiter voor jou als lezer. Met de bands hebben we een prijsvraag bedacht, zodat jij twee dagkaarten kunt winnen! Vandaag de beurt aan Pieter Holkenborg van Automatic Sam.

Jullie hebben al vaker op de Zwarte Cross gestaan. Welk optreden staat je nog het meeste bij?
“De eerste keer was natuurlijk erg cool, in 2009 geloof ik. Het was voor ons de grootste speelplek tot dan toe, dus dat was bijzonder en een mijlpaal voor ons. En ik leende toen al een tijdje een superlompe Marshall-versterker die ik eindelijk echt genadeloos hard kon zetten, omdat het podium zo groot was. Het optreden van vorig jaar staat mij ook nog goed bij, omdat het - volgens mij - muzikaal een sterk optreden was. Soms kun je zo balen als het niet wil, maar als het goed gaat kan ik echt in hogere sferen komen tijdens het muziek maken. We speelden bijna uitsluitend nieuw werk, ons album Sonic Whip was nog niet uit en we speelden ook een aantal fluisterzachte dingen die het publiek nog nooit gehoord had. Alles bij elkaar was het voor mij een optreden om niet gauw te vergeten.”

Zijn jullie al eens als bezoeker op de Zwarte Cross geweest?
“Nee, uitsluitend als muzikant of als medewerker. Maar ik moet zeggen dat ik zelfs als Achterhoeker een verkeerd beeld had van het festival. Ik trad er in 2004 voor het eerst op als invaller bij de nota bene Tilburgse band One In A Million. Ik was om eerlijk te zijn echt stomverbaasd dat het zo'n ontzettend leuk festival was. Het beeld wat ik had, bestond uit de vooroordelen die veel mensen hadden (of hebben). Dialectrock, hossen in een feesttent, lomp volk, etc. Echt helemaal niets voor mij! Dacht ik... De Zwarte Cross bleek echter veel meer dan dat en inmiddels werk ik er zelf al weer een jaar of zes. Het kan raar lopen.”

Wat moeten bezoekers op de Zwarte Cross 2014 absoluut zien?
“Dat is op zaterdag Santa Cruz uit Den Haag. De band staat van 19.30 tot 20.30 uur in The Roadhouse."

Welke Gelderse bands zouden volgend jaar op de Zwarte Cross moeten staan?
“Persoonlijk maakt het mij eigenlijk geen reet uit waar een band vandaan komt. Vind het belangrijker dat ze toffe muziek maken, eigenlijk. Maar ik zou het mooi vinden als de programmering volgend jaar weer een stapje avontuurlijk wordt. Dat is ieder jaar ook wel het geval, maar het zou geweldig zijn als bands als Dead Neanderthals, Mannheim en Geiser ook ooit een speelplek zouden krijgen. Het nieuwe podium The Roadhouse is daar wellicht wel voor geschikt. Hendrik Jan Lovink, lees je mee!? Kapelsessie: Dead Neanderthals.”

Verzin de meest originele prijsvraag over Automatic Sam. Bedenk er eentje die voor de bandleden zo moelijk mogelijk is om te beantwoorden. Stuur jouw vraag naar info3voor12gelderland@gmail.com en maak kans op twee tickets voor de vrijdag van Zwarte Cross 2014!

Automatic Sam op de Zwarte Cross 2014:
Vrijdag 25 juli om 14.45 uur - The Roadhouse
Vrijdag 25 juli om 17.15 uur - Cafe 'Harder!'