#vf14 Aanstekelijke popliedjes van The Kevin Costners

Sterke opvolger van debuutalbum

Patrick Struijker Boudier ,

De échte Kevin Costner mag dan tegenwoordig reclame maken voor tonijn in blik, The Kevin Costners klinken gelukkig een stuk frisser en verser. Zondag zag het Valkhof de releaseparty van hun tweede album met een aanstekelijke set vol harmonieuze popliedjes.

CONCERT

The Kevin Costners, podium Boog, zondag 13 juli 

DE ACT

Pop/rockband die grossiert in prettig in het gehoor liggende popliedjes met een alternatief randje. De band debuteerde bijna vijf jaar geleden met het ijzersterke Come On In. Opvolger Pick Up The Parts verscheen eind juni 2014 bij Excelsior Recordings, het label waar ook het debuut verscheen. De band lanceert het tweede album vanavond officieel.

HET MOMENT

The Kevin Costners spelen vandaag voor het leeuwendeel nummers van hun tweede plaat. Pick Up The Parts, Helmets, What's This All About en I Need It, You Know liggen melodieus in het gehoor en klinken al na een eerste keer alsof je ze al meerdere keren hebt gehoord. Volwassen popliedjes met een aanstekelijke hook.  Helaas houdt de versterker van gastgitarist Xavier Teerling (Suit And Tie Johns) er bij Lunatics mee op. De prima eerste single van de plaat komt daarmee niet uit de verf en heeft niet het volle geluid dat de clip wel heeft. 

HET PUBLIEK

Aangenaam klinkende popliedjes schrijven kunnen ze, maar de band verliest de aandacht van het publiek met de wat meer afwijkende nummers als Bigger But Better en Pretty Life. Gelukkig staan daar genoeg prima songs tegenover die zorgen voor een lach op het gezicht van de bezoekers. Interactie met het publiek is er weinig, maar de mannen hebben veel plezier op het podium. 

HET OORDEEL

Voor wie de band nog nooit gezien heeft of al lange tijd niet, is het optreden (weer) een fijne kennismaking. De tweede plaat is sterk, maar moet live nog groeien. Aan de harmonieuze liedjes te horen, komt dat ongetwijfeld goed. 

DE FOTO