#vf14 3voor12 gelderland tipt: zondag 13 juli #vf14 3voor12 gelderland tipt: zondag 13 juli

Wat tipt de redactie?

, Redactie 3voor12 gelderland

#vf14 3voor12 gelderland tipt: zondag 13 juli

Wat tipt de redactie?

Redactie 3voor12 gelderland ,

Het Valkhof Festival is weer van start gegaan. De zaterdag is nauwelijks voorbij of het park is alweer open: traditioneel begint het zondagprogramma al vroeg in de middag. Terwijl de eerste recensies en foto’s binnendruppelen, geeft de redactie van 3voor12 gelderland alvast enkele tips voor de langste dag van deze week.

Recensent Thijs Schamp is er al vroeg bij vandaag. Hij ziet graag Nick Mulvey om 14.30 uur op de Arc: “Deze singer-songwriter kan je niet gemist hebben de afgelopen tijd. De akoestische gitaar is alom vertegenwoordigd maar dat betekent niet dat we te maken hebben met een dertien in een dozijn 'man-met-gitaar'. Met smaakvolle arrangementen, waarbij de subtiliteit hoogtij viert, weet hij de luisteraar constant te boeien.” Als hij dit live ook over weet te brengen, kan dit volgens Thijs zomaar een hoogtepunt van dit Valkhof Festival worden.

Eén van de favorieten op de 3voor12-redactie is Timber Timbre. De Canadezen brachten eerder dit jaar het sterke album Hot Dreams uit, gaven een indrukwekkend optreden in Doornroosje en staan deze zondag om 18.00 uur op het hoofdpodium van het Valkhof Festival. Waar we het drietal jarenlang vooral kenden van haar melancholische folk-noir, zingt voormalig filmmaker Taylor Kirk op Hot Dreams opeens zwoel over dansen met een zwarte vrouw, ontwaken uit hete dromen en wapperende gordijnen. Toch bleek ook in Doornroosje nog altijd de melancholie te overheersen, met frontman Taylor zo intens (en bij vlagen angstaanjagend) als Nick Cave in zijn goede dagen. Geen wonder dat Timber Timbre de must-see is van fotograaf Hans van Wijk en schrijvers Josette Wolthuis, Patrick Schimmel en Robin Oostrum.

Helaas is de zanger/gitarist van Timber Timbre ongelukkig gevallen en heeft daarbij zijn arm gebroken. De band wordt vervangen door Black Marble Selection, 18.00 uur, Arc.

Zouden ze stiekem op een wk-finale mét Nederland hebben gehoopt? Direct na de wedstrijd tussen Duitsland en Argentinië (live te volgen op een groot scherm aan de Voerweg) trapt Navarone af op de Arc. De Nijmeegse band is één van de tips van schrijfster Marlies Heerema, die onder de indruk is van het nieuwe album en de stem van zanger Merijn: “Net als op het vorige album A Darker Shade Of White hebben de nummers een goede opbouw, waar later een ijzersterke gitaarriff uit knalt. Ik zou zeggen, als je van een goede portie rock houdt, ga dit zien!”

Houd de website van 3voor12 gelderland in de gaten voor recensies, foto's, interviews en meer tips. Heb je zelf nog tips? Laat ze achter in de comments!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland