#vf14 Sofia Dragt zingt als een engel #vf14 Sofia Dragt zingt als een engel

Wageningse singer-songwriter verdient enthousiaster publiek

, Harold Broedelet

#vf14 Sofia Dragt zingt als een engel

Wageningse singer-songwriter verdient enthousiaster publiek

Harold Broedelet ,

Nadat Jara de zondagmiddag op het Valkhof Festival heeft geopend, is de Boog het podium voor de winnares van de Grote Prijs van Nederland 2013 (categorie Singer-songwriter), Sofia Dragt. Haar optreden is een pareltje, maar de toeschouwers geven het niet de waardering die het verdient.

HET CONCERT
Sofia Dragt, Boog, zondag 13 juli 2014

DE ACT
Met haar glasheldere en zuivere stem raakt Sofia Dragt je. Er ontstaat een feeërieke sfeer als de zangeres achter haar piano haar beeldende liedjes zingt. Of het nu voor een klein publiek binnen is of voor een openluchtoptreden, Sofia’s muziek vult de hele ruimte. Op Oranjepop nog solo achter haar piano, tijdens haar concert op het Valkhof Festival wordt ze begeleid door Sander Huting op gitaar, Wouter Vliegen op bas en gelegenheidsdrummer Thies Bouwhuis.

HET MOMENT
Een verkeerd getimede opmerking over het WK voetbal als hét moment bestempelen, zou geen recht doen aan de kwaliteiten van de singer-songwriter. Het nummer I See You is daarom het hoogtepunt van het optreden. Sofia helemaal alleen op het podium, met alleen haar formidabele stem en haar klassieke pianospel. 

HET PUBLIEK
Niet alleen de kenners gaan naar het Valkhof Festival, ook toevallige passanten komen nieuwsgierig luisteren naar de eigenzinnige programmering. Ook bij Sofia Dragt staat er een mengelmoes van liefhebbers en feestvierders. Ze weet iedereen te boeien, maar slaat de plank mis als ze vraagt of we vanavond de finale van het WK voetbal gaan kijken. Er volgt een lauwe reactie. Haar opmerking dat het Nederlands elftal mooi derde is geworden maakt het er niet beter op. 

HET OORDEEL
De betoverende muziek van Sofia Dragt en haar band verdienen een betere ontvangst dan ze nu krijgen. Op de zondagmiddag op het Valkhof Festival staan is traditiegetrouw niet eenvoudig, maar de loomheid van het publiek doet de sfeer geen goed. Muzikaal gezien zit het goed in elkaar: Sofia zingt zuiver binnen een zeer groot vocaal bereik, terwijl haar begeleidingsband de rode loper uitlegt voor haar beeldende liedjes.

DE FOTO


DE
 TWEET

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland